Vindingrijk behaalt opnieuw het BKN-keurmerk

Wist je dat er een keurmerk bestaat voor kringloopbedrijven? Dit heet het BKN-keurmerk. Met dit keurmerk onderscheiden kringloopbedrijven zichzelf van andere soortgelijke organisaties. Het keurmerk stelt eisen op het gebied van professionaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn kringloopbedrijven verplicht om een doel vast te leggen over hergebruik en duurzaamheid.

Een tijdje geleden is Vindingrijk opnieuw gecontroleerd op deze punten. En het goede nieuws is dat zij het keurmerk weer hebben behaald! Vindingrijk is zelfs zo goed beoordeeld dat de BKN-auditor Vindingrijk dispensatie heeft gegeven.

Pijlers Vindingrijk
“Binnen Vindingrijk vinden wij twee dingen belangrijk: medewerkers en milieu. De medewerkers staan bij ons voorop. Het BKN Keurmerk wordt door ons gezien als middel, niet als doel. Ons doel is om medewerkers te helpen zich te ontwikkelen op verschillende gebieden.” legt unitmanager Marco uit.

Hard werken loont
Vindingrijk heeft de afgelopen vijf jaar hard gewerkt. Een belangrijk onderdeel is de autonomie van de medewerkers. Dit betekent dat Vindingrijk het werk zo wil inrichten dat medewerkers hun werk goed zelf kunnen doen. Daarnaast staat veiligheid voorop. “We werken veilig of we werken niet.” zegt Marco stellig.

Vindingrijk

Trots
Marco: “Wat ik belangrijk vind om te zeggen is dat we een goede organisatie achter ons hebben staan: namelijk Weener XL. Weener XL heeft haar interne processen op en top geregeld: er zijn werkroutines en duidelijke kaders. Ik wil graag collega’s Kirsten en de personeelsconsulenten bedanken. Zij helpen ons enorm waardoor we staan waar we nu staan. We mogen trots zijn op en met elkaar, dat wordt wel eens vergeten.”

“Maar het is niet zo dat het hierbij ophoudt. We hebben veel gedaan de afgelopen vijf jaar, maar we zien nog veel kansen. Daar gaan we in de toekomst volop mee aan de slag!” zegt Marco vol enthousiasme.

Wij feliciteren alle medewerkers van Vindingrijk met het behalen van het BKN-keurmerk. Knappe prestatie!