Werken in de Efteling, een droom die uitkomt

Met een grote, stralende, onophoudelijke glimlach staat Veronique achter het kraampje van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes op de Winter Efteling. Trots laat ze de selfie zien die ze net met Ruiter Thomas uit de Raveleijn show heeft gemaakt. De twintigjarige Veronique bezoekt vrijwel elk weekend met haar moeder de Efteling. Dat ze er nu ook mag werken, is een droom die uitkomt.

Veronique van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes poseert bij de oven in de kraam op de Winter Efteling

Wereld vol wonderen

Veronique: “Het is hier een wereld vol wonderen. De magie blijft, ook nu ik er werk. Ik vergeet de buitenwereld. Kan alles even opzijzetten. Ja, ik hoop vaker op de Winter Efteling te kunnen werken. Deze duurt nog tot februari. Daarna werk ik weer voor Keilekker op de locatie in ‘s-Hertogenbosch.”

Teleurstelling

Dat de stralende Veronique eerder niet tot haar recht kwam in een soortgelijke functie, is als je haar nu zo ziet nauwelijks voor te stellen. Haar eerdere werkervaring – verschillende stages – liepen op een teleurstelling uit. Veronique: “Ik had het gevoel dat ik niet mezelf kon zijn.”
En hierdoor kroop ze steeds verder in haar schulp. Haar stages resulteerden niet in een baan, waardoor ze bij Weener XL terecht kwam. Toen ze in ons magazine het verhaal las van een andere succesvolle match bij Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes, werd het zaadje gepland. En zo geschiedde…

Hier mag ik echt mezelf zijn.

Veronique

Extra handvatten

Veronique komt van het HUB, dat is praktijkonderwijs. Ze heeft wat extra handvatten nodig om een goede start te maken in werk. En bij Keilekker is die ruimte en aandacht er.
Haar collega Lenneke: “Het is een genot om met haar te werken. En samen met de jobcoach van Weener XL ondersteunen we haar waar nodig. Ze moet gewoon duidelijk weten waar ze aan toe is. Met heldere afspraken en tijd om zich te kunnen voorbereiden. En als het nodig is, dat ze even haar moeder kan bellen bijvoorbeeld, of wat langer pauze neemt.”

‘We’ve created a monster’

Lenneke vertelt trots: “We hadden onlangs ons personeelsfeest. Eigenlijk durfde ze niet mee. Na wat voorbereiding durfde ze het toch aan. Uiteindelijk stond ze het hardst te hossen van iedereen. ‘We’ve created a monster’, grappen we nu dan ook onder elkaar. Want sinds Veronique haar draai heeft gevonden is de beer los, één en al positieve energie.”

Veronique hoopt nog lang bij Keilekker  te kunnen werken. Daarnaast droomt ze van het spelen in een film. Voorzichtige stapjes hiernaartoe zet ze als figurant. Ook maakt ze vlogs over onder andere de Efteling en een andere passie Disneyland Parijs. Je vindt haar op YouTube onder de naam Veronique Dutchie.

Veronique alle goeds voor de toekomst. Dat je dromen mogen uitkomen.