Succesverhalen

Lees de verhalen van mensen die met een beetje hulp van Weener XL, een succesvolle wending aan hun loopbaan gaven.

“Ik ben er nog niet, maar ik ben goed op weg.”

Theo

Theo heeft weer hoop, perspectief. “Ik ben sinds lange tijd weer dichter bij mezelf. Een aparte gewaarwording. In positieve zin hoor. Maar soms moet ik er echt even aan wennen.”

“Wat heerlijk om weer echt iets te willen”

Monique

Monique leidde een bewogen leven. Het leven liep anders dan gehoopt en op een gegeven moment belandt Monique in de bijstand. Totdat ze een belletje krijgt van een werkconsulent.

“Soms is de grootste beperking van mensen dat je de beperking niet ziet aan de buitenkant”

De Schoonmaak Coöperatie

De Schoonmaak Coöperatie is een leerwerkbedrijf waar mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, handicap of kwetsbaarheid werken. Afhankelijk van het profiel en de mate van zelfstandigheid, wordt gekeken waar iemand wordt geplaatst; extern of intern.

“Ik werk al 22 jaar bij Weener XL!”

Hendry

Hendry (38) werkt al 22 jaar bij Weener XL. De laatste jaren in het groen. Door zijn dystonie, een progressieve spierziekte, heeft hij nu een spiksplinternieuwe ligfiets met elektrische aanvoering. Een stuk makkelijker en veiliger om naar zijn werk te fietsen.

“De techniek in gaan moet je ook willen, het is best een moeilijk vak”

Berhane

Maak kennis met de innemende Berhane. Berhane is gevlucht uit Eritrea. Hij werkt inmiddels voor installatiebedrijf Kemkens en leert daar voor installatiemonteur.