Succesverhalen

Lees de verhalen van mensen die met een beetje hulp van Weener XL, een succesvolle wending aan hun loopbaan gaven.

“Ik heb geleerd om in kleinere stapjes te denken “

Sherida

Onderwijsmakelaar Jose: “Weener XL zet het ontwikkelen centraal. We proberen bij statushouders (18 tot 29 jaar) zo snel mogelijk in het inburgeringstraject om een opleiding in te zetten, met als doel het behalen van een startkwalificatie. En wanneer mensen in het land van herkomst in een bepaald vakgebied zijn opgeleid, proberen we hen hier in deze richting weer aan het werk te krijgen.”

“Het geeft zo’n goed gevoel om iemand vooruit te kunnen helpen”

Anne

Van een onzeker, somber meisje, naar een zelfverzekerde, representatieve, stralende verschijning aan onze receptiebalie. Anne maakte in vijf jaar tijd een bijzondere reis binnen Weener XL.

“Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen”

Kevin

Wist je dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch een fietsdepot heeft? Verkeerd geparkeerde fietsen of zwerffietsen worden weggehaald. De eigenaar krijgt een bepaalde tijd de mogelijkheid de fiets op te halen. Kevin beheert dit depot.

“Probeer gewoon iets nieuws, volg je hart”

Casper

“Ik wil later niet denken: had ik het maar wel geprobeerd.” Casper waagt de overstap van binnen naar buiten. Hij werkte tien jaar in het Groen bij Weener XL. En volgt nu zijn droom, werken in de fietsbranche.

“Ik wil een nog betere versie worden dan de Micaela van gisteren. Die Micaela van gisteren is niet de Micaela van vandaag.”

Micaela

Zes jaar geleden veranderde het leven van Micaela door haar zwangerschap. Werken op een cruiseschip was niet meer mogelijk. Door omstandigheden kwam ze in contact met Weener XL. Via een werkconsulent kwam ze in een traject bij het Participatiehuis terecht. In dit traject kon Micaela zichzelf nog beter leren kennen: wat waren haar passies en welk werk paste bij haar?