Succesverhalen

Lees de verhalen van mensen die met een beetje hulp van Weener XL, een succesvolle wending aan hun loopbaan gaven.

“Het is zo mooi om te zien dat de vrouwen veel weerbaarder en assertiever zijn geworden.”

Project Zelfie

Weener XL levert met het Project Zelfie, maatwerk voor de arbeidstoeleiding van laagopgeleide vrouwelijke statushouders. Het project wordt uitgevoerd in het Participatiehuis, een onderdeel van Weener XL gehuisvest op een externe locatie.

“Ik heb geleerd om in kleinere stapjes te denken “

Sherida

Sherida (42) werkte jaren in de thuiszorg. Als alleenstaande moeder combineerde ze dit met de zorg voor haar twee zonen. Door omstandigheden viel ze uit. Weener XL is er in dit soort situaties om mensen weer in stapjes te begeleiden naar passend werk.

“Ik vind mijn nieuwe collega’s echt heel leuk”

Adriano

Jonge mensen zoals Adriano, die in het reguliere arbeidsproces uitvallen, willen we een plek geven. Om in ieder geval de eerste jaren van hun loopbaan, in een beschermde werkomgeving, een vliegende start te kunnen maken.

“Kampioen worden met G-voetbal”

Hendry

De van origine Rotterdamse 39-jarige Henk werkt, sinds hij in ‘s-Hertogenbosch woont, bij onze Groenvoorziening. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de plantsoenen in de wijk er netjes bij staan. Dit doet hij vier ochtenden in de week. In zijn vrije tijd vind je hem op het voetbalveld. Daar gooit hij hoge ogen met zijn team. Onlangs kwam hij er zelfs mee op landelijke tv. Daar willen we meer van weten!

“Bepaalde onderdelen uit onze bedrijfsvoering hebben we volledig uitbesteed aan Weener XL. “

Samenwerkingspartner BIM

Inclusiviteit; dat iedereen kan meedoen, is een taak van ons allen. Van ons als gemeentelijke instelling, maar ook een taak van het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Om dit doel te bereiken staat WXL in nauw contact met het bedrijfsleven. In gesprek met de directeur van de BIM.