Anne kwam van ver en zit nu helemaal op haar plek

Van een onzeker, somber meisje, naar een zelfverzekerde, representatieve, stralende verschijning aan onze receptiebalie. Anne maakte in vijf jaar tijd een bijzondere reis binnen Weener XL.

Stop maar

Anne: “Mijn leerplichtambtenaar zei ‘stop maar’, ook hij zag dat het helemaal verkeerd ging op school.” Als je Anne nu ziet, zou je niet denken dat daar vroeger een heel bang en somber meisje achter schuil ging. “Ik was zo onzeker, ging elke dag huilend naar school. Ik had een maatje meer en werd daarmee gepest. Ik was zo bang over wat anderen van mij dachten.” 

De juiste handvatten

Anne: “Weener XL is heel belangrijk voor mij geweest. Ik wil hier ook nooit meer weg. Ik voel sterk de motivatie om andere jongeren te helpen. Ik hoop dat ik met mijn verhaal iets voor hen kan betekenen. Er is zoveel mogelijk, als je maar durft te blijven geloven.” 

“Ik ben nu echt onderdeel van een team dat rekening met mij houdt en waarin ik mezelf kan zijn. Ik voel de verantwoordelijkheid om me maximaal in te zetten en te komen werken, ook als het slecht gaat. Dat gevoel is nieuw voor mij. Als ik vroeger een slechte dag had meldde ik me makkelijker ziek. Ik heb veel aan mijn jobcoach en werkconsulent. Die handvatten waren er in eerdere baantjes niet, waardoor ik sneller uitviel.” 

Het geeft zo’n goed gevoel om iemand vooruit te kunnen helpen.

Anne

Iets kunnen betekenen

“Het geeft mij zo’n goed gevoel om iemand vooruit te kunnen helpen aan de balie. Als iemand een beetje in paniek is bijvoorbeeld en je hem dan kan helpen. Als ik mezelf een dag slecht voel, krijg ik daardoor weer een goed gevoel.” 

Van stage naar contract

Anne heeft een hele reis gemaakt. Na een traject bij jeugdhulp T.O.M., ging ze bij onze prikkelarme productieruimte aan de slag. “Ik vond dat in het begin wel leuk, maar was al gauw toe aan iets anders. Toen mocht ik het bij de post proberen, maar dat was ook niet mijn ding. Hier bij de receptie heb ik het gevonden. Ook dankzij mijn stagebegeleider Dave.”  

Dave: “Ik ben ontzettend trots op Anne. En onlangs konden we haar goede stage bezegelen met een contract. Het is mooi om te zien hoe ze zich heeft ontwikkeld. En wie weet wat er nog allemaal volgt. Ze is pas 20.“