Kevin beheert het fietsdepot

Maak kennis met Kevin, een 29-jarige jongen, werkzaam op het fietsdepot van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Jaren geleden startte hij als medewerker in de verschillende transferia die de stad kent. Nu beheert hij het fietsdepot, voorziet de verschillende transferia van voorraad en staat in de startblokken om ook fietsen op te gaan halen. “Maar eerst nog even oefenen hoor”, lacht Kevin. “Met zo’n bus en aanhanger in de stad rijden is niet niks.“ Onlangs haalde Kevin zijn rijbewijs. Zijn praktijk haalde hij in één keer.  

Rijbewijs in één keer

Kevin heeft het naar zijn zin op het fietsdepot. “Ik heb veel plezier in m’n werk. Heb nooit slechte zin. Ik krijg hier ook de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen. Zoals mijn onlangs behaalde rijbewijs. Naast het beheren van het depot, bezorg ik nu ook met de bus de voorraad langs de verschillende transferia. In de toekomst ga ik helpen met het ophalen van de fietsen.”

Eigen ding doen

Kevin komt van het praktijkonderwijs. Na zijn school probeerde hij verschillende baantjes uit. Hij werkte onder meer in een fastfoodrestaurant en een supermarkt. “Dat werk beviel lang niet zo goed als het werk wat ik nu doe. Ik kan lekker m’n eigen ding doen, heb veel zelfstandigheid en het werk is afwisselend en uitdagend.”

Ik krijg hier de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen.

Kevin

Ken jij het fietsdepot?

Fietsen die verkeerd geparkeerd staan in de binnenstad of fietsen die geen eigenaar meer lijken te hebben, worden opgehaald en gestald in het fietsdepot. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel fietsen in het depot staan: rijen dik. Kevin: “Ja, je zou toch denken dat deze fietsen worden gemist? Blijkbaar niet… Ook vraag ik me af of iedereen in ‘s-Hertogenbosch wel weet dat we een fietsdepot hebben. Dat je hier je fiets weer op kunt halen. Wel alleen op afspraak. Misschien dat dit artikel helpt om meer bekendheid te geven aan het depot. Dat zou mooi zijn.” 

Kijk op de pagina van ‘s-Hertogenbosch over gevonden en verloren voorwerpen, waaronder de link naar het fietsdepot.