Ons aanbod

Hieronder vindt u een verzameling van informatie op deze website. Nieuws, artikelen, thema’s en ons dienstenaanbod. Door de filters te gebruiken kunt u gemakkelijk vinden waar u naar op zoek bent.

Zoeken

Onderwerpen

Typen

Filters:

Bijstand en samenwonen op proef

Bijstandsgerechtigden in gemeente ‘s-Hertogenbosch kunnen vanaf 1 april 2023 samenwonen op proef zonder dat dit direct gevolgen heeft voor de hoogte van de uitkering. U kunt maximaal zes maanden samenwonen op proef indien u aan de voorwaarden voldoet.

Fietsdepot Den Bosch

Bent u uw fiets kwijt in ‘s-Hertogenbosch? Mogelijk staat deze op ons fietsendepot. Op deze pagina leest hier meer over.

Project Zelfie: weer trots kunnen zijn op jezelf

Weener XL levert met het Project Zelfie, maatwerk voor de arbeidstoeleiding van laagopgeleide vrouwelijke statushouders. Het project wordt uitgevoerd in het Participatiehuis, een onderdeel van Weener XL gehuisvest op een externe locatie.

Hulp bij uw financiën of extra ondersteuning

Er zijn verschillende regelingen en toeslagen waar u met een laag inkomen wellicht aanspraak op kunt maken. We hebben hiervan een overzicht voor u gemaakt. Ook zijn er verschillende hulpinstanties die u willen helpen.

‘Nu is het mijn tijd’

Sherida (42) werkte jaren in de thuiszorg. Als alleenstaande moeder combineerde ze dit met de zorg voor haar twee zonen. Door omstandigheden viel ze uit. Weener XL is er in dit soort situaties om mensen weer in stapjes te begeleiden naar passend werk.

Adriano in de leer bij de Technische Dienst

Jonge mensen zoals Adriano, die in het reguliere arbeidsproces uitvallen, willen we een plek geven. Om in ieder geval de eerste jaren van hun loopbaan, in een beschermde werkomgeving, een vliegende start te kunnen maken.

Kampioen worden

De van origine Rotterdamse 39-jarige Henk werkt, sinds hij in ‘s-Hertogenbosch woont, bij onze Groenvoorziening. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de plantsoenen in de wijk er netjes bij staan. Dit doet hij vier ochtenden in de week. In zijn vrije tijd vind je hem op het voetbalveld. Daar gooit hij hoge ogen met zijn team. Onlangs kwam hij er zelfs mee op landelijke tv. Daar willen we meer van weten!

Samenwerkingspartner BIM

Inclusiviteit; dat iedereen kan meedoen, is een taak van ons allen. Van ons als gemeentelijke instelling, maar ook een taak van het bedrijfsleven en de samenleving als geheel. Om dit doel te bereiken staat WXL in nauw contact met het bedrijfsleven. In gesprek met de directeur van de BIM.

Vindingrijk jaarlijkse veiling

Vindingrijk is ons mooie en ruime kringloopbedrijf aan de Afrikalaan op industrieterrein De Herven. Vindingrijk is een werkbedrijf, reïntegratieplek, winkel, opknap- en werkplaats en verzamelpunt ineen. Op zo’n 4000 vierkante meter krijgen gebruikte spullen een tweede leven. Beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee.

Student op je 43ste

Andrea emigreerde van Chili naar Nederland. Voordat ze haar baan vond bij de IND, liep ze stage bij Weener XL. Ze besloot opnieuw te gaan studeren aan de universiteit. Dit alles om haar grote droom te realiseren.