Ons aanbod

Hieronder vindt u een verzameling van informatie op deze website. Nieuws, artikelen, thema’s en ons dienstenaanbod. Door de filters te gebruiken kunt u gemakkelijk vinden waar u naar op zoek bent.

Zoeken

Onderwerpen

Typen

Filters:

Arbeidsmatige dagbesteding

Bij onze Arbeidsmatige dagbesteding (AD) bieden we verschillende werkzaamheden aan. Het geeft de (nog) kwetsbare medewerker, structuur, zingeving, sociale contacten en ontwikkelperspectief. We streven naar maximale maatschappelijke deelname en een zinvolle invulling van de dag in een arbeidsomgeving met collega’s.

Nieuwbouw

Een nieuw onderkomen voor Weener XL is hard nodig. Met dit nieuwe gebouw kunnen we de ruim 17.000 inwoners die we jaarlijks ontvangen in een fijne omgeving te woord staan en begeleiden. Ook voor onze medewerkers zijn we toe aan een nieuwe werkomgeving. Het gebouw gaat alles bieden wat nodig is voor een optimaal werkklimaat.

Theo wist het tij te keren

Theo heeft weer hoop, perspectief. “Ik ben sinds lange tijd weer dichter bij mezelf. Een aparte gewaarwording. In positieve zin hoor. Maar soms moet ik er echt even aan wennen.”

Vindingrijk

Vindingrijk is ons mooie en ruime kringloopbedrijf aan de Afrikalaan op industrieterrein De Herven. Vindingrijk is een werkbedrijf, reïntegratieplek, winkel, opknap- en werkplaats en verzamelpunt ineen. Op zo’n 4000 vierkante meter krijgen gebruikte spullen een tweede leven. Beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee.

Aan de Slag

Aan de Slag is een reïntegratievoorziening waar u vaardigheden ontwikkelt door te werken en te leren. Hier helpen we met het onderzoeken van uw ‘persoonlijke ik’ en werk- en sollicitatievaardigheden.

Klachtenbehandeling

Weener XL doet er alles aan om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Uiteraard kan het desondanks gebeuren dat u een klacht heeft of het niet eens bent met een besluit.

Innovatieplatform Lab XL

Om de dienstverlening aan inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch te verbeteren heeft Weener XL het innovatieplatform Lab XL opgericht. In het hele werkproces, of dat nu gaat om toeleiding naar werk of informatievoorziening, kunnen er altijd dingen beter.

Studietoeslag

Volgt u een opleiding? En kunt u naast uw studie niet bijverdienen door een structurele medische beperking? Dan heeft u misschien recht op studietoeslag. Dit is een bedrag waarmee u uw studiefinanciering kunt aanvullen.

Het Participatiehuis

In het Participatiehuis worden deelnemers uitgedaagd om met kleine stapjes actief te worden, nieuwe dingen te leren en voor zichzelf kansen te zien en te ontwikkelen. In een vertrouwde en veilige omgeving. We gaan uit van wat mensen kunnen en denken niet in beperkingen.

Wat heerlijk om weer echt iets te willen

Monique leidde een bewogen leven. Het leven liep anders dan gehoopt en op een gegeven moment belandt Monique in de bijstand. Totdat ze een belletje krijgt van een werkconsulent.