Casper waagt de overstap

“Ik wil later niet denken: had ik het maar wel geprobeerd.” Casper waagt de overstap van binnen naar buiten. Hij werkte tien jaar in het Groen bij Weener XL. En volgt nu zijn droom, werken in de fietsbranche. Binnenkort start hij bij een fietsspeciaalzaak. Casper, eigenaar van maar liefst 5 fietsen, waaronder 4 racefietsen: “Ik weet zóveel van fietsen en ik kijk ernaar uit om mijn kennis over te dragen. Om mensen te adviseren en mijn passie voor fietsen te delen.”

Bijzondere band

Casper komt van het speciaal onderwijs als hij bij onze afdeling Groen begint. Een slimme jongen, maar wel wat handvatten nodig om mee te komen. Hij werkte jarenlang in dezelfde groenploeg en ontwikkelde een bijzondere band met collega’s. Leuk feitje: de ploeg van Casper is een van de groenploegen waarin naast heren, ook dames werken. Wat de ploeg kenmerkt, is dat iedereen zichzelf mag zijn.

Triatlons

“De laatste jaren bleef ik eigenlijk om de collega’s, niet meer om het werk. Ik miste de uitdaging, maar had deze wel buiten het werk om.” Casper deed op hoog niveau aan triatlons. Vanwege LongCOVID doet hij het nu wat rustiger aan. Op zijn hoogtijdagen zwom hij 1.9 km, fietste 90 km en rende 21 km. “Mijn wedstrijden duurden tussen de vierenhalf en zes uur. Waar ik zelf het meest trots op ben is mijn WK-kwalificatie in Šamorin (Slowakije).”

Probeer gewoon iets nieuws, volg je hart.

Casper

Vraag om hulp

Casper vindt het ook een beetje spannend om de overstap te maken, maar heeft er vooral veel zin in. Zijn advies luidt dan ook aan anderen die misschien twijfelen over hun huidige werk: “Probeer gewoon iets nieuws, volg je hart. Wat is het ergste dat je kan overkomen? Je kunt ook weer om hulp vragen als het niet lukt.” En zo is het.

Veel succes Casper! En nog veel sportieve kilometers gewenst.