Micaela regelt de planning van ‘haar mannen’ 

Micaela kwam vanuit Aruba naar Nederland om verder te studeren. Op advies van een vriend en een docent koos ze de richting van cruisemanagement. Zij zagen haar passie voor het omgaan met mensen, zelfs voordat zij dat zelf inzag. Wat een goede keuze was dat. Enkele jaren werkte ze op cruiseschepen, een periode die ze als geweldig beschrijft.

Participatiehuis

Zes jaar geleden veranderde het leven van Micaela door haar zwangerschap. Werken op een cruiseschip was niet meer mogelijk. Door omstandigheden kwam ze in contact met Weener XL. Via een werkconsulent kwam ze in een traject bij het Participatiehuis terecht. In dit traject kon Micaela zichzelf nog beter leren kennen: wat waren haar passies en welk werk paste bij haar?    

Pilot ‘Participatiehuis Werkt!’

In november 2022 mocht Micaela deelnemen aan de pilot ‘Participatiehuis Werkt!’ Het doel? Een betaalde baan vinden die bij haar paste. Zo kon ze tijdelijk aan de slag bij verschillende werkpartners, om te kijken of het werk haar beviel. Ze werkte een tijdje bij het Participatiehuis, bij Vindingrijk en vervolgens bij de Schoonmaakcoöperatie in het Provinciehuis. Begin van de zomer werkte ze op de afdeling Post. Maar ze werd uiteindelijk heel blij van een tip die ze kreeg over een openstaande vacature. 

‘Haar jongens’

Vanaf september vorig jaar werkt Micaela als administratief medewerker bij de afdeling Groen. Ze regelt de planning voor ‘haar jongens’. Ze heeft contact met woningbouwverenigingen om ervoor te zorgen dat Den Bosch schoon blijft. Ook zorgt ze dat bepaalde meldingen die de gemeente via de Buiten Beter app ontvangt, worden opgepakt.  

Toch op kantoor

Micaela is een vrouw van aanpakken en beschrijft zichzelf als een kameleon, die zich goed kan aanpassen aan haar omgeving. Voor iemand die dacht dat ze nooit op een kantoor zou werken, vindt ze het toch heel leuk. Met trots en tevredenheid kijkt Micaela terug op haar reis. Ze vindt het erg fijn dat ze een eigen salaris heeft en dat haar zoon het goed heeft. Want dat vindt ze uiteindelijk het belangrijkste.   

Vastberaden sluit ze af:

Ik wil een nog betere versie worden dan de Micaela van gisteren. Die Micaela van gisteren is niet de Micaela van vandaag.