Uitstroom met Sportief Werkt

Patrick (51) werkte jaren als betonijzervlechter. Dit is zwaar lichamelijk en arbeidsintensief werk. Toen zijn hart een stevige hartritmestoornis ontwikkelde en hij een burn-out kreeg, belandde Patrick van de ziektewet uiteindelijk in de bijstand. Gelukkig keerde het tij. Via een aantal ingrepen werd zijn hart stabieler. En na twee jaar te hebben deelgenomen aan het traject Sportief Werkt, is hij inmiddels uitgestroomd naar een fulltime job als beheerder bij een sportcomplex. Hier voelt hij zich als een vis in het water.

Manusje van alles

Dat Patrick nog maar drie maanden aan het werk is in zijn nieuwe job zou je niet zeggen. Hij geeft een rondleiding door het pand en weet werkelijk alles uit te leggen en aan te wijzen. "Als beheerder faciliteer je daar waar nodig. Dat kan zijn bij het uitlenen van materiaal of het herinrichten van de zaal. Hier wordt gegymd, gebasketbald, geturnd, gevoetbald en in de winter gehockeyd. Ik vind het heerlijk om te midden van dit alles te werken. Kijk graag naar voetbal en basketbal. Zelf heb ik ook lang gevoetbald. Vooral de leerlingen vanuit het speciaal onderwijs zie ik graag verschijnen. Die hebben het hart op de tong, zijn zo lekker eerlijk en recht voor z’n raap. Ja dat mag ik graag. Verder kan ik met alle collega’s goed opschieten, de sfeer is goed onderling.”


Re-integratievoorziening Aan de Slag
Voordat Patrick deze baan vond, liep hij een tijdje mee bij WXL. “Toen ik bij Aan de Slag terecht kwam was het fijn om weer arbeidsritme te krijgen. Ondertussen keken ze wat ze verder voor me konden doen. Dus toen het project Sportief Werkt voorbij kwam, pakte ik mijn kans om daaraan deel te nemen.”

Sportief werkt is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding waarbij een deelnemer verschillende klusjes uitvoert bij o.a. sportverenigingen en ondertussen begeleid wordt om een volgende stap te kunnen maken richting werk. Ook wordt iemand gemotiveerd om weer te gaan sporten, vandaar de naam: Sportief Werkt.

Vacature via de WXL app
Via de WXL app zag Patrick de vacature voor beheerder bij ’S-PORT voorbij komen. Hij klom in de spreekwoordelijke pen en zo geschiedde…

“Ik kan het iedereen adviseren die omwille van gezondheidsredenen ander werk moet zoeken eens te kijken of beheerderswerk iets voor je is. Vroeger putte ik mijn lichaam uit als betonijzervlechter. Dan is dit werk echt een verademing. Je moet overigens wel een opgeruimd type zijn, want er komt veel schoonmaakwerk bij kijken. Maar het is lichamelijk veel minder arbeidsintensief werk dan in de bouw.”

Alle geluk voor de toekomst Patrick! Onze gemeentelijke collega’s van ’S-PORT mogen in hun handen klappen met zo’n gemotiveerde collega.