Medhi shines bij autopoetsbedrijf

Medhi

Een beetje verstopt op het industrieterrein ligt het autopoetsbedrijf B&T Cleaning. Een begrip bij diverse autodealers in de buurt. Iedere dag worden hier tientallen nieuwe en gebruikte auto’s zo gewassen en gepoetst, dat ze meteen de showroom in kunnen. De medewerkers die hier werken hebben allemaal een andere achtergrond en voorgeschiedenis. Iets wat dit bedrijf uniek maakt.

Eén van de medewerkers die er iedere dag voor zorgt dat de auto’s er piekfijn uitzien is Mehdi. Een bescheiden, vrolijke en enthousiaste jongen van 22 jaar. Hij werkt sinds november vorig jaar bij B&T Cleaning en doet hier van alles. Naast het showroom-klaar maken van nieuwe auto’s, zorgt hij er ook voor dat het werkterrein netjes blijft. En niet alleen bij B&T, maar ook bij de autodealers waar hij de auto’s voor schoonmaakt. En dat voor een jongen die zijn carrière is begonnen in de beveiliging.

Voordat Mehdi bij B&T kwam, werkte hij als medewerker beveiliging bij Eindhoven Airport. Helaas, Corona kwam en het vliegverkeer lag stil. Dit betekende einde contract voor Mehdi. Ondanks talloze sollicitaties lukte het hem niet om snel ander werk te vinden.

Uiteindelijk kwam Mehdi bij Weener XL terecht. Bij Aan de Slag zag hij de vacature voor autopoetser. Iets waar hij eigenlijk nooit eerder aan dacht. Maar voor Mehdi is het belangrijk om zelf zijn geld te verdienen en niet afhankelijk te zijn van een uitkering. Door de werkconsulent is hij voorgesteld bij B&T en de rest is geschiedenis.

Medhi: “Het begin was pittig. Er komt veel kijken bij het werken bij een autopoetsbedrijf. Het is altijd druk en er zijn veel verschillende handelingen nodig om een auto brandschoon en blinkend te krijgen.”

Mehdi moest veel in korte tijd leren en dat was soms lastig. Om hem hierin te begeleiden en er voor te zorgen dat hij het op tijd aangeeft als iets niet lukt, krijgt Mehdi ondersteuning van een jobcoach. En ook Bulent zijn werkgever, helpt hem hierbij. Bulent geeft hem tips en neemt de tijd om Mehdi het werk zo goed mogelijk te leren.

We zijn nu een aantal maanden verder en het gaat goed. Mehdi heeft nog steeds veel te leren, maar dat wil hij graag. Naast zijn werk bij B&T Cleaning, is hij bezig om zijn beveiligingsdiploma te halen.

Maar zegt hij er wel meteen bij: “Ook al heb ik straks mijn diploma, dan nog blijf ik hier werken.”

Tijdens het gesprek laat Mehdi meerdere keren vallen dat hij blij en dankbaar is dat hij deze kans heeft gekregen. 

 “De toekomst ligt open. Soms is het moeilijk, maar toch volhouden en dan komt het goed.”