Meryem maakt worstenbroodjes

Wat een leuke service gerichte jongedame ontvangt me bij ‘Brabantsche worstenbroodjes’ op de Isabellakazerne in Vught. Dat Meryem (25) vroeger regelmatig haar biezen pakte bij verschillende werkgevers, staat in schril contrast tot de toegewijde medewerker die voor me staat. Zo’n 2,5 jaar rolt ze hier worstenbroodjes met de hand, helpt de klanten en sinds enige tijd draagt ze ook de (mede)verantwoordelijkheid over de kassa en het pand.

Meryem

Leidinggevende Sandra: “Ik ben onwijs trots op Meryem. Op hoe ze het doet en op haar ontwikkeling. Helemaal als je kijkt naar waar ze vandaan komt. We hebben samen veel meegemaakt. Het heeft de samenwerking alleen maar versterkt.”

“Weet je, ik herken veel van mezelf in haar toen ik jonger was. Het recalcitrante, het opstandige. Daar moet je doorheen prikken. Je moet elkaar leren kennen en vertrouwen. En vanuit die basis is er veel mogelijk.”

“De organisatie Brabantsche Worstenbroodjes gaf me de kans om te groeien in dit bedrijf. Deze potentie zie ik ook bij Meryem. Het is fijn om een ander de kansen te kunnen geven, die ik zelf ook gekregen heb.”

Jobcoach Hanneke: “Meryem was 18 toen ze bij WXL aanklopte. Ze nam deel aan verschillende projecten. Er werden meerdere banen aangereikt, maar ze kon er niet aarden. Deze baan heeft ze helemaal zelf gevonden en dat maakt de commitment ook veel groter.”

Meryem vult aan: “Dat het nu zo goed gaat, is omdat ik mezelf kan zijn. Ik voel veel vertrouwen. Hierdoor kan ik het aangeven als er iets speelt. Vroeger vertrok ik gewoon. Gaf anderen ook niet de kans mij te leren kennen. Maar ik ben volwassen geworden. En ik weet beter wat ik wil. Ik heb geleerd om vol te houden en niet meer altijd af te gaan op mijn eerste indruk.”

“Toen ik hier startte, zat ik echt in de shit. Nu heb ik een stabiele basis. Ik weet waarvoor ik het doe. Ik droom van een eigen gezin.”

Meryem lachend met jobcoach Hanneke

Jobcoach Hanneke: “Langzaam verdwijn ik naar de achtergrond. In het begin kwam ik elke week. Om Meryem handvatten te geven in haar werk. Zoals omgaan met negatieve klanten. Of hoe aan te geven als je ergens mee zit. Nu bezoek ik haar nog maar eens per maand. Binnenkort nemen we afscheid. Het werken gaat zo goed dat ze mijn begeleiding niet meer nodig heeft!”

We wensen Meryem nog heel veel werkplezier en succes met het realiseren van haar dromen! Zelf eens een keer proeven hoe die handgemaakte worstenbroodjes smaken? Ze zitten op de Isabellekazerne in Vught. Een prachtig terrein waar ze straks ook onderdeel zijn van een grote Foodhal.

Lijkt het je ook leuk om te werken bij Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes? Iedereen die wil, krijgt namelijk een kans! keilekker.nl