Het winnende lot

Kevin (32) is een jaar geleden afgestudeerd aan de kunstacademie. Hiervoor heeft hij een diploma behaald als meubelmaker, goudsmid en daarbij zilversmid. Na zijn afstuderen stapte hij vol goede moed op de arbeidsmarkt met het maken van kunst en sieraden. Mede door de coronacrisis kwam hij langzaam dichterbij financiële nood.

Kevin: “Ja dat was wel even slikken. Van de opdrachten en mijn kunst kon ik niet goed genoeg leven. Ik vond ook geen passende vacatures die aansloten bij mijn studierichting. Daarom besloot ik om hulp te vragen bij de gemeente. Zo kwam ik bij WXL terecht.”

Wat verwacht WXL van mij?
“Ik ben uiteindelijk super goed geholpen door WXL, maar in het begin was het traject waarin ik stapte wat omslachtig. Er komt ineens van alles op je af. Allerlei contactpersonen worden je toegewezen. Het leek een fulltime job om erachter te komen wat er van me verwacht werd en hoe ik daar mijn draai in kon vinden.”

Maatwerk
“Maar zodra je snapt wat WXL van je verwacht en je kunt beginnen met het traject gaat het best snel. Dit traject maken ze helemaal op maat voor je. Ze kijken naar wat voor persoon je bent en welke werkgever daarbij past. Iets wat best lastig is om zelf te doen als je online solliciteert.”

Pijnlijk
“In mijn tienertijd had ik een bijbaan als krantenbezorger. Ik was bang dat ik weer soortgelijk werk moest doen. Gelukkig begrepen ze bij WXL dat ik iets wilde waarvoor ik opgeleid ben én waar mijn passie ligt.”

Het winnende lot
“En toen kwam er het winnende lot. Ik werd benaderd door mijn werkconsulent voor een vacature bij Venrooy Goud- en Zilverindustrie. Een ambachtelijk productiebedrijf gespecialiseerd in onderscheidingstekens en cadeaus voor bijzondere gelegenheden, denk aan insignes, gepersonaliseerde manchetknopen of penningen. Ik werk er nu twee maanden en het gaat hartstikke goed. Ik ben erg enthousiast over het werk en klikt het goed met collega’s.”

Mijn advies aan anderen? Schaam je niet voor je situatie. Vraag hulp aan de gemeente en zet door!

We wensen Kevin veel succes met zijn verdere carrière als goudsmid!