Het succes van het project max. WW

Zes maanden voordat de WW-uitkering afloopt, worden mensen opgeroepen voor het project ‘max. WW’ bij het UWV. Met dit project behalen coach/adviseurs Kim en Esther bijzonder goede resultaten. Laatst over een maand zelfs 100%. Alle mensen die ze in begeleiding namen, stroomde uit vanuit de WW naar een betaalde baan. Hierdoor hoeven mensen geen beroep te doen op de bijstand. Het project is een samenwerking tussen het UWV en WXL. Hoe komt hun aanpak zo succesvol?

Kim, eveneens de coördinator van het project: “Ik denk onze persoonlijke benadering en het vele contact dat we met mensen hebben, maakt dat onze clientèle doorstroomt naar werk. Waar nodig nemen we iemand echt mee aan de hand; we doen het samen. Die verbondenheid maakt dat mensen in beweging komen.”

“Mijn dag is geslaagd als ik echt verbinding kan maken met mensen. We zijn een grote organisatie en voor de mensen die wij in begeleiding krijgen, is het instituut UWV soms wat overweldigend. Door onze persoonlijke werkwijze, vinden ze weer de weg terug naar werk.”

Esther: “We attenderen mensen op de unieke situatie van het project. Want het betekent zes maanden wekelijks contact met een coach. Inclusief huiswerkopdrachten etc. Daar geen optimaal gebruik van maken is een gemiste kans. In deze periode is er nog veel mogelijk, ook wat betreft opleiding of heroriëntatie.”

Spanningsveld
Kim: “Bij de mensen die we klaarstomen voor werk, speelt vaak onderliggend nog een en ander. Ze zijn door de Arboarts beoordeeld om weer te kunnen werken, maar door verschillende redenen vaak het vertrouwen in zichzelf een beetje kwijt. In die zes maanden proberen we mensen weer meer vertrouwen in zichzelf te geven. Door in te spelen op motivatoren en daar passende vacatures bij te zoeken, maakt het moeten plaats voor willen.”

Tip: staar je niet blind op een vacature
Esther: “De ervaring leert dat het ook passend is te solliciteren op een vacature die maar deels aansluit bij iemand zijn profiel. Er is momenteel veel vraag op de arbeidsmarkt. En er is vaak ruimte een vacature naar eigen inzicht vorm te geven. Ik motiveer mensen dan ook altijd te reageren als er bepaalde onderdelen zijn in een vacature die aanspreken. Eenmaal op gesprek kun je pas echt een beeld vormen van hetgeen gevraagd wordt.”

Kim en Esther hebben wekelijks contact met de accountmanagers en matchers, o.a. van Weener XL en het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Ook beschikken ze over een breed netwerk van potentiële werkgevers. Ze hebben goed zicht op de arbeidsmarkt en helpen waar nodig bij het selecteren van geschikte vacatures. Kim heeft een achtergrond als ondernemer en Esther werkte lange tijd in de werving en selectie-branche. Hun ondernemende en commerciële achtergrond werpt vruchten af. Reden te meer hen op deze wijze eens in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten. Bedankt voor jullie inzet. Jullie zorgen ervoor dat mensen weer de weg terug vinden naar werk. Jullie bieden perspectief!