Voorbereidingen gestart voor nieuwbouw Weener XL

Op dinsdag 20 oktober is de vooropdracht voor het heiwerk getekend door Dura Vermeer en Weener XL. Dit betekent dat aannemer Dura Vermeer start met de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe pand van Weener XL. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen. Daarom is een nieuwe locatie noodzakelijk. Het Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg is overgedragen aan de aannemer, Dura Vermeer Bouw Zuid.

Bouwplannen

Op het bouwterrein worden de eerste voorbereidingen getroffen voor verschillende grondwerkzaamheden. Na het plaatsen van de hekken en het aanleggen van de bouwwegen, start de aannemer half november met het heiwerk. Hiervoor maken zij gebruik van schroefpalen. Het heiwerk moet voor de kerst klaar zijn.

Wethouder Huib van Olden: “We zijn blij dat we deze stap kunnen zetten. We komen steeds dichter bij het eindresultaat. Een gastvrije en duurzame omgeving voor de 17.000 inwoners die Weener XL jaarlijks ontvangt.”

Ondertussen loopt het ontwerpproces nog door. De verwachting is dat het Technisch Ontwerp (TO) eind oktober wordt afgerond door het ontwerpteam. In de laatste fase van het ontwerp wordt het Uitvoeringsgereed Ontwerp gemaakt en wordt de bouw verder opgepakt. Naar verwachting vindt de definitieve oplevering in februari / maart 2022 plaats.

Het project op de voet volgen? Download de Dura Vermeer Bouw App via de QR-code: