Ondernemertafels helpen ondernemers verder

Weener XL, het werk en ontwikkelbedrijf van de Gemeente ’s-Hertogenbosch en ZZPBoost, een community van zelfstandig ondernemers, organiseren sinds kort ondernemertafels voor ondernemers uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ondernemers schuiven aan om kennis en ervaringen te delen en elkaar verder te helpen met vragen.

- Hoe kom ik aan nieuwe klanten in deze tijd?
- Hoe kan ik het beste ondernemen onder de huidige omstandigheden?
Op o.a. deze vragen wordt met elkaar antwoord gegeven. Daarnaast is er ook ruimte voor het persoonlijke verhaal. Velen hebben door Corona een zwaar jaar achter de rug en ook de komende tijd wachten een aantal uitdagingen.Ideeën en inzichten

“Josien van de Pasch, projectleider Heroriëntatie bij Weener XL, vertelt: “We zagen natuurlijk dat bepaalde ondernemers het lastig hadden. Ook dat zij over veel kennis en creativiteit beschikten.”

“Tijdens de ondernemertafels zetten ondernemers hun sterke punten en ervaringen in om andere ondernemers verder te helpen. Hierdoor ontstaat kruisbestuiving. We zien nieuwe ideeën en inzichten ontstaan!”

Veerkracht

Wethouder Werk & Inkomen, Huib van Olden is aanwezig bij één van de ondernemertafels.
“Corona heeft veel mensen uit onze stad geraakt op verschillende vlakken. Zo ook een grote groep ondernemers. Velen van hen zitten in zware tijden. We zien hun verdriet en zorgen, maar we zien ook heel veel kracht. De creativiteit en daadkracht is voelbaar. Als gemeente proberen we deze ondernemers te ondersteunen waar dat kan, om zo meer mogelijkheden te bieden voor de toekomst.”

Tanéa Tajiri, als zelfstandige werkzaam als projectcoördinator in de creatieve sector:
“Het is fijn om hier met ondernemers uit andere disciplines te sparren. Hoe zoek jij naar alternatieven in deze tijd? Ik werk veel samen met culturele organisaties en kunstenaars aan projecten en evenementen. Door de corona-maatregelen werden we gedwongen om dit op een andere manier invulling te geven. Het is fijn om dan met gelijkgestemden te sparren."

Creatief zijn

Ook Desirée, eigenaresse van de winkel Lardes Wonen in onze Bossche binnenstad is enthousiast over de ondernemertafels:
“Door Corona heb ik mijn winkel vier maanden moeten sluiten. En toen mijn woonwinkel op afspraak open mocht, had ik niet de aanloop die ik normaal heb. Ik heb het gered door creatief te zijn met mijn aanbod. Ik ben me naast mijn winkel ook gaan richten op volledig interieuradvies en ontzorg hiermee klanten." 

“Het is fijn dat je bij deze bijeenkomsten elkaars verhalen herkent en kunt delen. Daarnaast helpt het om creatiever te kijken naar mogelijkheden.”

Wist je dat WXL naast deze ondernemertafels nog meer ondersteuning biedt? Denk aan coaching bij het vinden van nieuwe opdrachten of werk in loondienst. Ook wordt ondersteuning gegeven bij het op orde brengen van financiën.

Een overzicht van alle ondersteuning is te vinden op www.s-hertogenbosch.nl/tozo-ondersteuning

(Deelnemers zijn ondernemers met en zonder Tozo-ondersteuning)