Ondernemer hoe gaat het?

Wist u dat de gemeente ondernemers ondersteunt bij (anders) ondernemen en eventueel het vinden van nieuwe opdrachten of werk in loondienst? De consulenten van het ondersteuningspunt helpen u graag! Hier maakte onderneemster Herma ook gebruik van. Ze had voor corona een goedlopend bedrijf. Ze is stylist en geeft communicatietrainingen over hospitality bij zorginstellingen en op scholen. 

“Als ik die Zoommeeting die ene middag niet had gehad, weet ik niet wat er van mijn drive was overgebleven. Door het gesprek met de consulent zag ik de zon weer stukje bij beetje doorkomen.”

Tozo
Herma heeft door de coronacrisis flink wat voor haar kiezen gekregen. Hierdoor kon ze gebruikmaken van de Tozo. Vanwege het (tijdelijke) inkomen van haar man, die een (gesloten) horecazaak had, moet zij deze tegemoetkoming gedeeltelijk ook weer terug betalen. Bij wet zo geregeld.

“Nog steeds zuur, maar het is zo.”

“Ik was redelijk radeloos en dacht het hoeft niet meer voor mij. Die emotie heb ik kunnen verwerken met de hulp van mijn contactpersoon bij de gemeente.”

De waarde van contact met een consulent
“Deze consulent heeft met haar positiviteit en luisterend vermogen ervoor gezorgd dat ik dacht: hoezo laat ik me uit het veld slaan? Nu betaal ik Tozo elke maand een beetje terug. Door de positieve injectie en het vele contact met de consulent vertrouw ik weer meer op mezelf en heb ik een nieuw online programma ontwikkeld.”

Veerkracht
“Ik ben er nog niet. Ik ben nog in de opbouwfase en ook de horeca is nog lang niet wat het is geweest. Ik kan de positieve injecties nog steeds gebruiken en ik realiseer me dat er met mij zoveel andere (vrouwelijke) ondernemers zijn die volledig in de paniek geschoten zijn en die de hulp heel goed kunnen gebruiken. Niet alleen de financiële hulp, maar juist ook het menselijk contact en de wil om écht een ander te helpen. Dat voelt goed en dat is de beste positieve injectie voor succes!”

Meer informatie over onze ondersteuning vindt u hier.

Onlangs lanceerde Herma haar nieuwe website: hermamoolenaar.nl