Kevin op zijn plek tussen de boeken

Kevin straalt als hij aan directeur Sjoerd van het Erve van Weener XL uitlegt wat zijn werkzaamheden zijn bij kringloopwarenhuis Vindingrijk. Sinds eind 2018 werkt hij bij de boeken- en cd afdeling en dit doet hij met veel plezier. Na een stageperiode vanuit het VSO, is er gekeken of Kevin recht heeft op een indicatie advies beschut werk. Nu heeft Kevin dus een vaste plek bij Vindingrijk en ontvangt hij uit handen van Sjoerd een bloemetje, want hij is de 100ste persoon die geplaatst is onder het mom van een advies beschut werk.

Van stage naar werkplek

Yvonne Sanders, werkleider Vindingrijk: "Kevin hebben wij hier zien opbloeien in al die jaren. Een plek waar hij het niet alleen naar zijn zin heeft maar waar hij ook de ruimte en begeleiding heeft om optimaal te werken. Vanaf het begin heeft hij op de boekenafdeling gewerkt. Voordat de winkel opengaat ruimt hij de boekenafdeling op, zet alles weer netjes neer en vult deze aan met de boeken die gesorteerd klaar staan. Kevin is een superfijne collega om mee te werken." Kevin: "Ik ben gelukkig met de kansen die ik hier krijg. Het geeft mij rust dat ik zo’n fijne plek heb om te werken."

100ste persoon

Sjoerd van het Erve: “Wij zijn trots dat het is gelukt om de afgelopen jaren 100 mensen te plaatsen op plekken waar ze tot hun recht komen. Als blijkt dat iemand ondersteuning nodig heeft op de werkvloer die een werkgever niet kan bieden, kan deze persoon door het UWV advies beschut werk krijgen. Dit is een omgeving waar meer begeleiding en aanpassing op de werkplek nodig is. Weener XL kijkt vervolgens of we een plek kunnen vinden. Dit is ook zo bij Kevin gegaan. Het maakt mij blij dat ik een jongen als Kevin zo op zijn plek zie. Daar doen we het voor. Het geeft mij alleen maar meer bevestiging in hoe belangrijk het juiste werk is voor iemand."

Wethouder van Olden: “Het is belangrijk dat elke inwoner mee kan doen. Het hebben van een leuke baan kan daar bij helpen. Het geeft voldoening, sociale contacten en versterkt het zelfvertrouwen. Niemand moet aan de zijlijn komen te staan. De meeste inwoners lukt dat op eigen kracht, maar inwoners zoals Kevin hebben daarbij onze hulp nodig. Als ik hem zie stralen, sterkt dat mij in mijn overtuiging dat we op de goede weg zitten."

Kevin gaat weer verder met zijn werkzaamheden. De eerste klanten van vandaag druppelen de boekenhoek in.

 

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak begeleiding en aanpassingen nodig om mee te doen op de arbeidsmarkt. Vaak zijn zijn zij aangewezen op een beschutte werkomgeving. Gemeenten zijn er verantwoordelijk voor dat deze beschutte werkplekken er komen. Bij UWV wordt getoetst of iemand in aanmerking komt voor een indicatie.