Nieuw op onze website: vertaling en favorieten

10 november 2023

Wij werken continu aan verbeteringen van onze dienstverlening en website. Sinds kort hebben wij onze website verbeterd met twee nieuwe functies. In dit artikel leest u er meer over.

Vertalen van de hele website

Als overheidsorganisatie bieden we diensten voor iedere inwoner. Om anderstaligen goed te kunnen helpen, zijn vertalingen belangrijk. De online vertaalfunctie maakt dit gemakkelijker voor bezoekers.

Hoe werkt de vertaalfunctie?

Met de nieuwe vertaalfunctie kunt u met één klik de hele website vertalen. Klik hiervoor op de knop met de vlag en de tekst ‘translate’. Deze knop vindt u aan de rechterkant van iedere pagina.

Kies vervolgens één van de 25 talen uit het menu. Iedere pagina wordt hierna vertaald naar de gekozen taal. U kunt hierna ook de pagina laten voorlezen. Dit doet u door te klikken op de knop met de luidspreker en de tekst ‘Laat tekst voorlezen…’.

De nieuwe vertaalfunctie is een aanvulling op de eerdere vertaal- en voorleesmodule. Hierbij selecteert u tekst en kunt u kiezen voor het vertalen of voorlezen van deze tekst.  

Favorieten bij vacatures en opleidingen

Op de pagina vacatures en pagina opleidingen vindt u banen bij werkgevers en opleidingen binnen Weener XL. Wilt u een vacature of opleiding later nogmaals wilt bekijken? Vanaf nu kunt u deze eenvoudig toevoegen aan uw favorietenlijst.

Hoe werkt de favorietenlijst?

Klik bij een vacature of opleiding rechts van de titel op het hartje. Hierdoor maakt u een favoriet aan en wordt het hartje groen. Tegelijkertijd verschijnt er rechtsonder uw scherm een knop met een blauw hartje en de tekst ‘bekijk favorietenlijst’. Als u op deze knop klikt, gaat u naar de favorietenlijst met daarin al uw opgeslagen favorieten.

Wilt u een vacature of opleiding niet meer als favoriet? Klik dan nogmaals op het groene hartje naast de titel. Dit kan zowel op de pagina’s als in uw favorietenlijst.

Let op: de favorietenlijst werkt op basis van cookies. Verwijdert u uw cookies? Dan zijn uw favorieten ook verwijderd. U kunt de openstaande vacatures of opleiding natuurlijk wel terugvinden op de bovenstaande pagina’s.

Schermafbeelding van de favorietenlijst.

Meer informatie

Op de volgende pagina vindt u een uitgebreidere uitleg over de toegankelijkheidsfuncties van onze website: Uitleg toegankelijkheid en functies website – Weener XL