Pride Month: collega’s zetten zich in voor inclusiviteit

24 juni 2024

Deze maand is het Pride Month. Wereldwijd is er speciale aandacht voor diversiteit en acceptatie van mensen uit de LHBTIQA+ gemeenschap. Ook bij gemeente ’s-Hertogenbosch en Weener XL mag iedereen zichzelf zijn. We interviewden Angelina, een vrolijke en hardwerkende collega. Angelina is transvrouw.

Angelina: “Ik kom oorspronkelijk uit Trinidad en Tobago, onderdeel van de Caribische eilanden. Dat is echt een prachtige plek voor vakanties vanwege de mooie natuur en het lekkere eten. Helaas is het leven daar niet voor iedereen veilig. Voor mijn veiligheid heb ik daarom mijn spaargeld gebruikt om te verhuizen naar Nederland”.

“Ik woon en werk hier graag. Sinds een paar maanden bezorg ik de post. In mijn vrije tijd sta ik veel in de keuken, decoreer ik bruiloften en maak ik mooie dingen zoals sierraden en moderne kunst. Ook zet ik mij graag in voor een inclusieve samenleving.”

Accepteren en respecteren

Angelina: “Pride Month betekent veel voor mij en veel mensen. We vieren de vrijheid om jezelf te mogen zijn. Dat je met respect voor een ander jezelf kunt uitten. Die positieve energie vind ik heel mooi. Ook is er speciale aandacht voor wat we tot nu toe hebben doorstaan en hebben overwonnen. Ik hoop dat nog meer mensen zichzelf en anderen gaan accepteren en respecteren.”

Regenboogstad

In ’s-Hertogenbosch mag je zijn wie je bent. Het is belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd en veilig kan voelen. Daarom zet gemeente ‘s-Hertogenbosch zich als Regenboogstad in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQA+ inwoners. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van gemeente ’s-Hertogenbosch.