Eerste Roadshow van Stichting Stip, Weener XL, WSD en IBN

14 juni 2024

Samen Werken aan Innovatie

De bijeenkomst vond plaats bij WSD in Vught en werd geopend door Kim Kooke, projectleider innovatie en private samenwerkingen bij Weener XL. Kim benadrukte het belang van samenwerking: “Samen komen we verder. Onze organisaties worden vaak geconfronteerd met dezelfde vraagstukken. Door samen op te trekken, kunnen we sneller werken en meer impact maken.”

Inspirerende toespraak

Renço Wesseling, afdelingshoofd bij Weener XL en mede-oprichter van Stichting Stip, gaf een inspirerende toespraak. Hij legde uit dat Stichting Stip zich richt op het toegankelijk maken van innovatieve technologie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De wereld verandert, dus wij moeten mee veranderen. Breken met de traditionele regels.

Renço Wesseling

Laten inspireren door innovatie

Renço Wesseling benadrukte dat er al veel technologische oplossingen bestaan, zoals werkinstructie-apps, cobots, VR en AI-gebaseerde sollicitatietrainingen. De uitdaging is om deze technologieën toegankelijk en beschikbaar te maken voor iedereen. Tijdens deze eerste roadshow werden de 50 aanwezigen geïnspireerd door diverse innovaties.

De cobot

Innovaties in actie

Waardevolle bijeenkomst

De roadshow was een waardevol platform voor de deelnemende organisaties om ideeën uit te wisselen en de mogelijkheden van technologische innovaties te verkennen. Door samen te werken, hopen Stichting Stip, Weener XL, WSD en IBN niet alleen sneller te kunnen werken, maar ook een grotere impact te maken op het gebied van inclusieve technologie. Op naar de volgende!