Zorgen over het betalen van uw rekeningen?

29 september 2022

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de hoge energieprijzen, duurdere boodschappen en oplopende rekeningen. Die zorgen kunnen leiden tot onrust, stress en onzekerheid. Maakt u zich zorgen over uw geldzaken? Of hebt u vragen? Weet dan dat u altijd terecht kunt bij de consulenten van Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Er is ook extra hulp voor de stijgende energierekening.

‘U hoeft zich niet te schamen’
Toos is een van de mensen die wordt geholpen door de consulenten van EHBG. Ze is blij dat ze aan de bel heeft getrokken. “Ik raad iedereen aan om dat ook te doen”, vertelt Toos. “Alle consulenten willen helpen, ze zijn allemaal zo aardig. Maar u moet wel zelf die eerste stap zetten. Als ik geen hulp had gevraagd, dan had ik nog veel dieper in de problemen gezeten. U hoeft zich niet te schamen voor vragen of zorgen over geld. Neem snel contact op met EHBG. Zij zijn er om u te helpen, maak daar gebruik van. Want alleen lukt het vaak niet. U hebt soms net dat ene zetje nodig.”

Als ik geen hulp had gevraagd, dan had ik nog veel dieper in de problemen gezeten

Eerste Hulp Bij Geldzaken voor iedereen
EHBG is er voor iedereen met vragen over geld. Ook voor jongeren en ondernemers. Dus hebt u een vraag over geldzaken? Hebt u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Dan is EHBG er voor u.

U krijgt er hulp van consulenten die veel weten van geldzaken. Dat is gratis en vrijblijvend. De consulenten kijken met u mee naar uw persoonlijke situatie en kijken hoe ze u met maatwerk het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld met het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Maar ze kijken ook of u recht hebt op gemeentelijke regelingen of landelijke toeslagen, zoals de energietoeslag van € 1.300 euro voor mensen met een lager inkomen. Zo loopt u niets mis.

Kom naar Eerste Hulp Bij Geldzaken
Wacht voor advies of hulp niet te lang en bel met Eerste Hulp Met Geldzaken: (073) 615 51 55. Of kom op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur langs bij ons loket bij Weener XL. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. De consulenten van EHBG helpen u graag. 

Zelf aan de slag met uw geldzaken 
Er zijn ook dingen die u zelf kunt doen. Kijk daarvoor eens op www.s-hertogenbosch.nl/ehbg. Hier kunt u door het invullen van een aantal vragen zien op welke toeslagen en voorzieningen u recht hebt. Verder vindt u er geldplannen die kunnen helpen om balans te krijgen en te houden in geldzaken.