Step by Step wint award

1 mei 2022

Tijdens het Berlin Short Film Festival won de film Step by Step – die we samen met WSD, Break Free films en Sun Cat producties maakten – onlangs de festivaldirector-award voor beste film. Wij zijn ongelooflijk trots op deze productie en cast. De prijs opent deuren. Het lijkt erop dat we op veel plekken in Nederland de film gaan vertonen. En daar gaat het ons om: het gesprek aangaan over verwachting en realiteit over inburgering en het dichter tot elkaar komen. Tussen Nederlanders en nieuwkomers, tussen nieuwkomers en de overheid. Binnenkort volgt de première in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Bossche Sferen

De film is onderdeel van een project in samenwerking met de WSD: ’Bossche Sferen: van Dieze naar Dommel’. Acteer en productie ervaring was niet nodig. Alleen de juiste motivatie. En zo is een prachtige film tot stand gekomen. Een creatieve vernieuwende manier om met andere ogen naar de inburgering van deze nieuwe Nederlanders te kijken.

Een film voor, door en mét nieuwe Nederlanders

Met het programma zijn verschillende projecten opgezet om de kloof tussen ambitieus nieuwkomersbeleid en de soms weerbarstige realiteit te dichten. Dit unieke programma biedt ruimte voor de menselijke maat en biedt een sociaal gezicht.

Nieuwe Wet Inburgering

Nu de nieuwe Wet Inburgering van kracht is, is het tijd voor een passend slot. Een verhaal van en over nieuwkomers en professionals, vastgelegd in een film die hun levensverhaal, hun strijd én hun succes verbeeldt. De film is geen eindpunt maar een oproep om in gesprek te blijven en naar elkaar te luisteren.