Onder de indruk van stageopdracht Lab XL / Fontys SIC Smart Working  

2 februari 2023

Met ons innovatieplatform Lab XL lanceren en testen we allerlei innovatieve toepassingen om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Lab XL heeft een mooie samenwerking met Hogeschool Fontys SIC Smart Working. In een sociaal innovatiecentrum – genaamd SIC – werken studenten, docenten en de beroepspraktijk samen, om zo innovaties te ontwikkelen op het gebied van technologie en arbeid.  

Studieopdracht

Het afgelopen half jaar liepen er een aantal studenten mee bij Weener XL en werkten aan verschillende opdrachten op het gebied van ICT, HRM en toegepaste psychologie. We lichten er twee uit. Onderzoeksvraag: hoe laten we medewerkers wennen aan de verhuizing van Weener XL die dit jaar plaatsvindt? Hoe kunnen we medewerkers bovendien op een leuke manier meenemen én enthousiasmeren?

Spelenderwijs

Student Niels maakte een prachtig handgemaakt maquette-spel van onze nieuwbouw. Door een route te bewandelen en een aantal vragen te beantwoorden, wordt op een spelende manier kennis gemaakt met de nieuwe situatie.

Digital Twin

De studenten Daniël, Tim en Ruud werkten vanuit hun ICT-opleiding aan een Digital Twin van het nieuwe gebouw. Dit is een digitale kopie van de werkelijkheid. Met een VR-simulatie kan virtueel door de nieuwe omgeving  worden gewandeld. 

Tijdens een bijeenkomst om onze collega’s bij te praten over de aanstaande verhuizing, namen de studenten het podium om hun opdrachten te presenteren. Iedereen was onder de indruk. 

Aankomende maandag start er weer een nieuwe groep studenten. We zijn benieuwd met wat voor slimme en inventieve toepassingen zij gaan komen.  

Wordt vervolgd…

Ondertussen wordt het maquette-spel gespeeld op de verschillende afdelingen en krijgen medewerkers de mogelijkheid met de VR-simulatie voor te proeven op het moois wat ons te wachten staat.