Open dag Weener XL trekt 4.500 bezoekers

10 oktober 2023

Het gebouw is weer schoon, de meeste confetti is opgeruimd en er wordt weer volop gewerkt alsof er dit weekend niks gebeurd is bij Weener XL. Niks is minder waar, want zaterdag hebben wij met veel enthousiasme kunnen laten zien wie we zijn en wat we doen. Een prachtige kans om mensen uit te leggen waarom ons werk zo belangrijk is. 

Met zo’n 4.500 bezoekers was onze open dag meer dan geslaagd. Er was van alles te doen: rondleidingen, stands, demonstraties, kinderactiviteiten en nog veel meer. De officiële opening in de ochtend, beloofde een prachtige dag. Hieronder vind je een korte terugblik op deze dag vol hoogtepunten.

Verrast

Vanaf 11.00 uur openden we onze deuren voor iedereen. Bezoekers konden uitgebreid kennismaken met de collega’s en de afdelingen van Weener XL. Er waren veel activiteiten: van rondleidingen tot VR-simulaties en van een escapekoffer over laaggeletterdheid tot een kennismaking met het Participatiehuis. Ons restaurant was een plek van ontmoeting waar diverse hapjes en drankjes geserveerd werden. De meeste bezoekers waren erg te spreken over het prachtige nieuwe onderkomen. Veel mensen waren verrast over de grote hoeveelheid dienstverlening en bedrijfsonderdelen, waar Weener XL voor verantwoordelijk is. En ook de werkvloer horen we van veel collega’s dat ze met trots terugkijken op deze fantastische dag.

Officiële opening met collega’s

Voorafgaand was er een speciaal openingsprogramma voor collega’s. Directeur Sjoerd van het Erve en wethouder Marianne van der Sloot trapten af met een mooie toespraak. Daarna plantte we met collega’s een symbolische esdoorn (boom) in de grond voor het pand. Dit werd opgevolgd door de onthulling van een regenboogkunstwerk dat nu te vinden is in de hal van ons gebouw, gemaakt door de jonge kunstenares en prijswinnares Isamo Thissen. En toen kwam het grote moment: het gezamenlijk aftellen naar de officiële opening. Een hoogtepunt dat spectaculair werd ingeluid met confetti, muziek en aansluitend een muzikaal optreden van twee getalenteerde collega’s. “Het was echt een feestje” vertelt een trotse vrijwilliger en collega.