Minister Schouten op bezoek bij Weener XL

31 mei 2022

Maandag 30 mei bracht minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten een werkbezoek aan Weener XL.

Minister Schouten werkt even mee

De minister werd ontvangen door wethouder Huib van Olden en onze directeur Sjoerd van het Erve. Na een korte introductie over Weener XL, volgde een rondgang door het bedrijf. De minister maakte kennis met het werk op verschillende afdelingen. Ook nam zij de tijd om mee te werken binnen één van de afdelingen. Zo kon zij ervaren hoe het is om mee te draaien in een prikkelarme productielijn en ging zij in gesprek met medewerkers.

Minister Schouten was zeer onder de indruk van wat ze zag bij Weener XL

Innovatieve oplossingen met Lab XL

Minister Schouten nam ook een kijkje in de keuken van ons innovatieplatform LabXL. Ze kon middels Virtual Reality een sollicitatiesimulatie ervaren en kennismaken met verschillende soorten werkzaamheden.

Trots

Minister Schouten was zeer onder de indruk van wat ze zag bij WXL. Ook Wethouder Huib van Olden kijkt  tevreden terug op het bezoek van de minister. Het was één van de laatste officiële werkzaamheden binnen zijn ambtstermijn.

Van Olden: “Vandaag liet WXL zien hoe goed het werkt om beleid, budget en uitvoering onder één dak te hebben. Hiermee bieden wij de inwoners van onze gemeente de best mogelijke dienstverlening op het gebied van werk en inkomen. De sterke focus op werk leidt hiermee al jaren tot succes. Met trots heb ik vandaag kunnen laten zien wat hier het effect van is.”