In twee dagen klaar voor de arbeidsmarkt met de ArbeidsFIT-2daagse

18 augustus 2023

Het Werkgeversservicepunt (WSP) Noordoost-Brabant organiseert op 11 en 12 september in ’s-Hertogenbosch de tweede editie van de ArbeidsFIT-2daagse. Een tweedaags-evenement waar werkzoekenden en werkgevers elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten.

Waar steeds meer mensen aan het werk gaan, blijft er toch een groep mensen aan de zijlijn staan.

ArbeidsFIT2-daagse

Tijdens de ArbeidsFIT-2daagse worden werkzoekenden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De eerste dag staat in het teken van het ontdekken van je talenten en leren netwerken. Ook staat een workshop op de planning over hoe je je als werkzoekende het beste kunt kleden tijdens een sollicitatiegesprek. Tot slot krijg je de unieke kans om je met virtual reality een beeld te vormen van verschillende functies én maak je samen een persoonlijk zoekprofiel. Op dag twee ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar tijdens een kookworkshop. Laagdrempelig contact maken én lekker eten!

Te hoge drempel

Waar steeds meer mensen aan het werk gaan, blijft er toch een groep mensen aan de zijlijn staan. Mensen die thuiszitten en niet actief op zoek zijn naar werk, maar wel willen en kunnen werken. In zo’n geval spreken we van onbenut arbeidspotentieel. Denk aan een (vroegtijdig) schoolverlater, iemand die jarenlang mantelzorger is geweest, langdurig ziek is geweest, een ex-verslaafde of iemand die na een jarenlang dienstverband zijn of haar baan heeft verloren. Voor hen is de drempel om te solliciteren vaak te hoog. Zij weten vaak niet goed hoe ze de stap naar werk moeten zetten. Juist voor die mensen werkt het heel goed om laagdrempelig in contact te komen met potentiële werkgevers.

Arbeidskrapte tegengaan

Het Werkgeversservicepunt (WSP) Noordoost-Brabant zet zich in om krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Enerzijds door werkgevers te ondersteunen bij hun personeelsvraagstukken, anderzijds door kwetsbare doelgroepen in contact te brengen met werkgevers uit de regio. Het sociale karakter van deze en andere initiatieven is de rode draad: iedereen verdient een kans op de arbeidsmarkt.

Meer informatie en aanmelden

Ben je werkzoekende en wil je graag de ArbeidsFIT-2daagse bijwonen? Je bent van harte welkom. Ook zonder werk- of sollicitatie-ervaring, of strak cv. Willen werken is voldoende. Op 11 en 12 september is de tweede editie in ‘s-Hertogenbosch. Eerder was er ook nog een editie in Oss en later in het jaar vindt er nog eentje plaats in Boxtel. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website van het WSP of mail naar info@wspnob.nl.