AANtWERK Award gewonnen door Hendriks SGR

12-12-2019 12:51

Gisteravond won het Berghemse vastgoedonderhoudsbedrijf Hendriks SGR de AANtWERK Award: en eervolle prijs voor inclusief ondernemerschap in Noordoost-Brabant. Deze award staat voor het bieden van werkplekken aan mensen die extra aandacht nodig hebben om een baan te vinden en te houden.

Winnaar Marith, directeur van Hendriks SGR op z'n Brabants: “Dit is toch supervet! En zie je die gezichten van mijn medewerkers. Die zijn zo trots! Daar doe je het toch voor. Ik hoop dat we hiermee laten zien dat je in de bouwwereld heel goed kunt werken met mensen die wat extra hulp nodig hebben.” Marith brengt in haar dankwoord ook ter sprake dat ze zich hard wil maken om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de praktijk. De steeds veranderende bouwwereld vraagt daar volgens haar om. "Gewoon doen!"

Wat de genomineerden Fluidwell, Intrapost, Wiltec en Hendriks SGR kenmerkt, is dat er bij alle vier totaal geen angst is geweest om daadwerkelijk aan de slag te gaan met inclusief ondernemen. Ze doen het gewoon en kijken naar wat er allemaal wél kan.

Deze bijzondere werkgevers – want dat zijn ze wel ondanks dat zij zichzelf niet zo bestempelen – vinden dat je iedereen een kans moet geven. Net als in het gewone leven heeft de één gewoon wat andere begeleiding nodig dan de ander.

Volgens Bob Hutten, voorzitter van Stichting AANtWERK, zouden meer werkgevers zich zo op moeten stellen en inclusief ondernemerschap een kans moeten geven. Hij gaat hij de komende jaren door met het inspireren en betrekken van werkgevers in Noordoost-Brabant. Om er zo voor te zorgen dat iedereen die dat wil en kan een baan zou moeten hebben.