Werk zoeken

Werken blijft de beste manier om een inkomen te hebben. Werken is niet alleen goed voor uw inkomen. Een baan zorgt voor ritme, zinvolle dagbesteding en contacten met andere mensen. 

Als dit nodig is helpen wij u met het vinden van werk. Wij brengen in kaart wat u kunt en waarbij u ondersteuning nodig heeft. Het kan zijn dat u eerst binnen Weener XL werkervaring opdoet. We leiden mensen vaak op in de praktijk; op de werkvloer. We kiezen de manier en het tempo dat bij u past. 

Samen met uw werkconsulent gaat u op zoek naar geschikt werk. Werk zoeken is een verplichting als u een uitkering krijgt. 

Het uitgangspunt is dat u bij een reguliere werkgever aan de slag gaat, en zo onafhankelijk van een bijstandsuitkering wordt.

Maar ook werken in deeltijd is een mogelijkheid. Werken in deeltijd vergroot uw kansen op een volledige baan. U laat immers zien wat u kunt en dat u gemotiveerd bent. Het levert u ook een financieel voordeel op. Dat kan door toepassing van de vrijlatingsregeling, waardoor een deel van uw inkomsten niet worden gekort. Maar dat kan ook omdat u in aanmerking kunt komen voor een stimuleringspremie als extra vergoeding. Weener XL kent deze stimuleringspremie toe bij wijze van experiment in 2019 en 2020. Uw werkconsulent kan u meer vertellen over de voorwaarden en mogelijkheden.

Voor wie dit geen optie is, zoeken we naar een manier om in ieder geval maximaal mee te kunnen doen in de samenleving.

Komt u niet in aanmerking voor een uitkering in het kader van de Participatiewet, maar wil u wel graag ondersteuning van ons bij het vinden van werk? U kunt zich dan bij ons melden, indien u geen andere vorm van uitkering of inkomsten hebt (WIA, Wajong, werk). Ook wanneer u een indicatie voor het Doelgroepregister hebt, maar geen uitkering of inkomsten, dan kunt u een beroep op ons doen voor individuele begeleiding naar passend werk. Maak een afspraak met het Gemeentelijk Contact Centrum op telefoonnummer (073) 615 51 55.