Van stagiair naar vakman

4 januari 2024

Adriano van onze Technische Dienst poseert bij één van zijn twee gemaakte huisjes voor
re-integratievoorziening Aan de Slag. Hij liep bij ons eerder stage, zie dit artikel. Inmiddels is hij bij Weener XL in dienst en ontwikkelt hij zich steeds verder tot vakman.

In eigen huis

Zijn trotse werkleider Ton: “Het is mooi om te zien hoe zo’n leerproces gaat. Bovendien zijn deze huisjes een mooi voorbeeld van wat we allemaal zelf kunnen maken.”

Hoe heb je de huisjes gemaakt Adriano?
“Samen met mijn collega’s Henry en Tiny heb ik de huisjes gemaakt. Met Tiny ben ik op bezoek gegaan bij kringloopwinkel Vindingrijk, zij maakten eerder dit soort huisjes voor hun etalages. We hebben één en ander uitgemeten en zijn gaan nabouwen.”

Maar wat gaan de huisjes doen?

Ambitieuze plannen Aan de Slag

Werkleider bij Aan de Slag, Sjoerd: “We hebben mooie plannen voor onze re-integratieafdeling. Het ene huisje wordt specifiek ingericht voor taal, het andere voor werk. Nu nemen de taalcoaches de anderstalige mensen vaak apart. Straks in het sferisch ingerichte huisje, vinden deze gesprekken op de werkvloer plaats.”

Baankansen creëren

“In het werk-huisje willen we potentiële werkgevers de kans bieden om zich te promoten. En we willen werkzoekenden de ruimte geven om zich voor te kunnen stellen aan werkgevers en met hen in gesprek te gaan. Het huisje staat ook bewust ingericht tegenover onze sollicitatiecoach.”

Dat de huisjes maar veel nieuwe kansen mogen creëren!