Adriano in de leer bij de Technische Dienst  

Sinds enkele weken loopt er een vrolijke jongen van 18 jaar mee met onze Technische Dienst. Onze collega’s leren hem de kneepjes van het vak. Collega huismeester Gerard: “Het is echt een leuk ‘menneke’. We zien hem opbloeien. Hij kwam verlegen en stilletjes binnen en grapt er nu al lekker op los.” 

Talentvol

Gerard: “Adriano heeft echt technisch inzicht en is leergierig. Hij vindt het leuk om dingen op te pakken. Heel leuk om zo’n jongen dan te begeleiden.”   

Gerard en Adriano

Leerwerkplek

Werkleider Ton heeft mooie plannen met de Technische Dienst:  
Ton: “Ik wil veel meer jongens zoals Adriano – maar ook meisjes, want de techniek is ook zeer geschikt voor hen – enthousiast maken voor het werken in deze branche. We hebben hier de beschikking over een flinke werkplaats. Straks in ons nieuwe pand ook. Binnen ons team zit veel kennis over het vak. Hoe gaaf is het als we jonge mensen die in het reguliere arbeidsproces uitvallen, een plek kunnen geven. Om in ieder geval de eerste jaren van hun loopbaan in een beschermde werkomgeving, een vliegende start te kunnen maken.”

Bijstand

Adriano kwam door omstandigheden in de bijstand. Adriano: “Ik zat op de HUB (voortgezet speciaal onderwijs), maar ben uitgevallen. Het lukte niet meer. Ik vroeg om hulp. Toch lukte het niet om de begeleiding te krijgen die ik nodig had.” 

Overschat

Doordat Adriano een lichamelijke beperking heeft – een halfzijdige verlamming – die van de buitenkant nauwelijks opvalt, wordt hij in werk/stage-situaties weleens overschat. Je ziet een vrolijke, sterke jongen, maar er zitten dus zeker grenzen aan zijn lichamelijke mogelijkheden.  

Aanvraag Nieuw Beschut

Werkleider Ton: “Hoe de ‘belastbaarheid’ van Adriano is, zoekt onze afdeling Diagnose verder uit. Zo kunnen we hem de begeleiding bieden die hij nodig heeft en voorkomen we dat hij overvraagd wordt. Samen met het UWV zijn we bezig met een indicatie Nieuw Beschut.”

Met een indicatie Nieuw Beschut kunnen we Adriano een passende werkplek bieden

Leuke collega’s

Adriano loopt inmiddels vijf ochtenden per week mee en heeft het goed naar zijn zin. 
“Ik vind mijn collega’s echt heel leuk. En heb al van alles gedaan. Van meehelpen bij keuringen, tot het vervangen van TL-balken. Ik heb een ventilator mee helpen repareren. Ja van alles eigenlijk.” 

Adriano welkom bij de club en heel veel succes!