In juli 2023 verhuizen wij naar een nieuw pand

Weener XL krijgt een nieuw onderkomen. De nieuwbouw is nodig, omdat het huidige gebouw verouderd is. Weener XL ontvangt 17.000 bezoekers per jaar. Die komen er om te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. Weener XL wil graag iedereen ontvangen in een goede, gastvrije en duurzame omgeving.

‘Geen afval, geen uitval’ is ons doel voor de nieuwbouw, net zoals hoe wij werken bij Weener XL. Voor de bouw gebruiken wij natuurlijke en afbreekbare materialen. Ook gebruiken we materialen uit het oude gebouw opnieuw. Dit circulaire en natuurlijke is overal zichtbaar, in en rondom het gebouw. Zo krijgt het gebouw een grotendeels houten draagconstructie. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor de energieopwekking. Ook komt er een dak dat is begroeid met verschillende vetplantjes. Het wordt een duurzame en inspirerende plek waar je graag wil zijn en werken.

Video over de nieuwbouw van Weener XL
Dwarsdoorsende van het nieuwe pand van Weener XL

Duurzaam gebouw

Ons nieuwe onderkomen is met recht een van de duurzaamste gebouwen van ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Er is veel oog voor circulariteit en het pand is energieneutraal.

Duurzame feitjes

  • Het gebouw van 14.000 m² kan volledig worden hergebruikt. Als geheel en losse materialen.
  • We planten ongeveer een half voetbalveld aan groen dak en -gevel.
  • Vanuit elke ruimte is er zicht op natuur en groen.
  • Er liggen zo’n 1.700 zonnepanelen op het dak.
  • Onder meer daardoor is het pand energieneutraal en gasloos.
  • De constructie is CO2 -negatief door het vele hout. Het gebouw neemt de CO2 op uit de omgeving.
  • Ook voor het meubilair kijken we naar duurzaamheid. Bruikbaar meubilair gaat mee naar het nieuwe pand of wordt opgeknapt bij Vindingrijk.

Veelgestelde vragen

De verwachting is nu dat Weener XL vanaf juli 2023 in fases verhuist. De verhuizing van alle bedrijfsonderdelen duurt ongeveer een paar weken. Daarna zijn alle bezoekers en leveranciers van harte welkom op ons nieuwe adres. Zodra de openingsdatum bekend is, laten wij dit direct weten via deze verhuispagina en uw vaste contactpersonen.

Ons nieuwe pand heeft meerdere adressen:

Bezoekadres: Oude Vlijmenseweg 200, 5223 GT ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang Post: Oude Engelenseweg 70, 5222 AC ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang medewerkers: Bibendumstraat 1, 5222 BL ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang magazijn: Boksheuvelstraat 1, 5222 AN ‘s-Hertogenbosch

Voor bezoekers is er een parkeerplaats aan de voorkant van het gebouw. Deze vindt u vlakbij de hoofdingang (Oude Vlijmenseweg 200). Ons personeel parkeert aan de achterkant van het gebouw (Bibendumstraat 1). Elke parkeerplaats heeft ook een fietsenstalling.

De openingstijden blijven hetzelfde. Werk & Inkomen is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur. Wij werken alleen op afspraak.

We doen ons best om het nieuwe pand in juli 2023 te openen en gebruiken. Zodra de datum van de opening bekend is, laten wij dit direct weten via deze verhuispagina en uw vaste contactpersonen. Vanaf deze datum zijn bezoekers en leveranciers welkom op het nieuwe adres.

Na de opening komt er later nog een feestelijke opening. Dit wordt een open dag en/of evenement om ons nieuwe gebouw met u te vieren. De feestelijke opening organiseren wij in het najaar van 2023.

Het nieuwe gebouw is toegankelijk voor iedereen en heeft meerdere voorzieningen.

Er is een stalling voor scootmobielen en grotere fietsen zoals driewielers, met een oplaadmogelijkheid. Ook is er een standplaats voor taxi’s en gesloten vervoer bij de bezoekersingang. In het gebouw zijn er een lift en meerdere voorzieningen zoals: een invalidetoilet, Wifi, EHBO-ruimte, kasten, kluisjes en meer.

Heeft u andere vragen over de nieuwbouw of verhuizing?