Verhuisd naar een nieuw en duurzaam gebouw

Na jaren voorbereiden en bouwen is het zover: Weener XL heeft een nieuw onderkomen. De nieuwbouw was nodig, omdat het huidige gebouw verouderd is. Weener XL ontvangt 17.000 bezoekers per jaar. Die komen er om te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. Weener XL wil graag iedereen ontvangen in een goede, gastvrije en duurzame omgeving.

‘Geen afval, geen uitval’ is ons doel voor het nieuwe gebouw, net zoals hoe wij werken bij Weener XL. Voor de bouw zijn natuurlijke en afbreekbare materialen gebruikt. Ook gebruiken we materialen uit het oude gebouw opnieuw. Dit circulaire en natuurlijke is overal zichtbaar, in en rondom het gebouw. Zo heeft het gebouw een grotendeels houten draagconstructie. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor de energieopwekking. Ook staat het dak vol met verschillende beplanting. Het is een duurzame en inspirerende plek waar je graag wil zijn en werken.

Video over de nieuwbouw van Weener XL

Veelgestelde vragen

Vanaf maandag 10 juli 2023 is Weener XL verhuisd. Afspraken vinden vanaf dan plaats op ons nieuwe adres Oude Vlijmenseweg 200.

Ons nieuwe pand heeft meerdere adressen:

Bezoekadres: Oude Vlijmenseweg 200, 5223 GT ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang Post: Oude Engelenseweg 70, 5222 AC ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang medewerkers: Bibendumstraat 1, 5222 BL ‘s-Hertogenbosch
Adres ingang magazijn: Boksheuvelstraat 1, 5222 AN ‘s-Hertogenbosch

Ons postbusadres blijft hetzelfde:

Postbus 12345
5200 GZ ‘s-Hertogenbosch

De openingstijden blijven hetzelfde. Wij werken alleen op afspraak en zijn geopend van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur.

Komt u met de fiets? Fiets door de Oude Engelenseweg tot aan de hoofdingang. Hier kunt u uw fiets voor de ingang parkeren.

Komt u met het OV? Voor ons gebouw is een bushalte. Hier stopt buslijn 5 die rijdt vanaf station ‘s-Hertogenbosch. Deze rijdt ’s ochtends tussen 6.00 en 9.00 uur en ’s middags tussen 15.30 en 18.30 uur. De actuele vertrek- en aankomsttijden vindt u via de website van Arriva.

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch kunt u er ook voor kiezen om in ongeveer 13 minuten naar onze locatie te lopen.

Komt u met de auto vanaf de A59? Volg dan afslag Engelen en Rietveldenweg.

Komt u met de auto vanaf de A2? Volg dan afslag JBZ en Oude Vlijmenseweg.

Voor bezoekers is er een parkeerplaats aan de voorkant van het gebouw. Deze vindt u vlakbij de hoofdingang (Oude Vlijmenseweg 200). Hier kunt u uw fiets of auto gratis parkeren.

Een deel van ons personeel parkeert aan de achterkant van het gebouw (Bibendumstraat 1). Ook de fietsenstalling voor personeel ligt aan de achterkant.

Voor leveranciers raden wij de volgende routes aan:

  • Vanuit snelweg A59: volg afslag Engelen richting de Rietveldenweg. Zie de blauwe route op de kaart hieronder.
  • Vanuit snelweg A2: volg de Randweg richting de Vlijmenseweg. Volg de Vlijmenseweg tot aan de Helftheuvelweg en neem de afslag naar rechts. Volg de Helftheuvelweg tot aan de Rietveldenweg en neem de afslag naar rechts. Zie de groene route op de kaart hieronder.

Vanaf maandag 10 juli 2023 ontvangen wij bezoekers (op afspraak) in ons nieuwe pand.

Op zaterdag 7 oktober 2023 vindt de officiële opening plaats en organiseren wij een open dag. Tijdens deze open dag kunt u kennismaken met ons bedrijf. Meer informatie hierover volgt.

Het gebouw is toegankelijk voor iedereen en heeft meerdere voorzieningen.

Er is een stalling voor scootmobielen en grotere fietsen zoals driewielers, met een oplaadmogelijkheid. Ook is er een standplaats voor taxi’s en gesloten vervoer bij de bezoekersingang. In het gebouw zijn er een lift en meerdere voorzieningen zoals: een mindervalidetoilet, wifi, EHBO-ruimte, kasten, kluisjes en meer.

Zodra ook de laatste afdelingen verhuisd zijn (najaar 2023), dragen wij de locatie over aan de gemeente. Momenteel wordt er nagedacht over de herbestemming van het oude terrein. Meer nieuws hierover is te vinden via deze website.

Heeft u andere vragen over de nieuwbouw of verhuizing?

Dwarsdoorsende van het nieuwe pand van Weener XL

Milieuvriendelijk gebouwd

Ons nieuwe onderkomen is met recht een van de duurzaamste gebouwen van ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Er is veel oog voor circulariteit en het pand is energieneutraal.

Duurzame feitjes

  • Het gebouw van 14.000 m² kan volledig worden hergebruikt. Als geheel en losse materialen.
  • We planten ongeveer een half voetbalveld aan groen dak en -gevel.
  • Vanuit elke ruimte is er zicht op natuur en groen.
  • Er liggen zo’n 1.700 zonnepanelen op het dak.
  • Onder meer daardoor is het pand energieneutraal en gasloos.
  • De constructie is CO2 -negatief door het vele hout. Het gebouw neemt de CO2 op uit de omgeving.
  • Ook voor het meubilair kijken we naar duurzaamheid. Bruikbaar meubilair is mee verhuisd naar het nieuwe pand en voor een deel opgeknapt bij Vindingrijk.

Volg de verhuizing, vanaf het begin tot nu

Bekijk hieronder al onze video’s over de verhuizing en nieuwbouw:

Nieuwbouw Weener XL – Aflevering 1
Nieuwbouw Weener XL – Aflevering 2
Nieuwbouw Weener XL – Aflevering 3
Aflvering 4: Weener XL is verhuisd!