Participatiehuis

Het Participatiehuis is nieuwe dienstverlening van Weener XL voor mensen die langdurig een bijstandsuitkering hebben.

Het Participatiehuis gaat uit van de gedachte: Waar ben jij goed in? Iedere deelnemer van het Participatiehuis wordt uitgedaagd om met kleine stapjes actief te worden, nieuwe dingen te leren en voor zichzelf kansen te zien en ontwikkelen. In een vertrouwde en veilige omgeving. We gaan uit van wat mensen kunnen en denken niet in beperkingen.

Ben je aangemeld door je werkconsulent voor het Participatiehuis?

Samen met andere deelnemers en professionals ga je aan de slag. We bieden jou een programma wat je mede zelf bepaalt. Ben je goed in muziek maken? Dan kijken we naar de mogelijkheden voor een workshop met muziek. Of wil je juist meer bewegen? Misschien kun je samen met anderen gaan wandelen?

Je krijgt sessies met een coach.  Als je het programma hebt doorlopen, kijken we naar een volgende stap. Denk aan vrijwilligerswerk, maatschappelijke activiteiten of zelfs betaald werk.

Waarom het Participatiehuis?

Omdat wij geloven dat het voor iedereen goed is om bezig te zijn. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Soms is het lastig om een situatie waar je al jaren inzit te veranderen. Maar daar helpen wij bij!

Groepscoach

Een groepscoach begeleidt de groepen in het Participatiehuis en is het eerste aanspreekpunt.

Locatie

U vindt het Participatiehuis in de Herman Broeren school, op de begane grond. Het adres is Lucas van Leydenstraat 31 in ‘s-Hertogenbosch. Er is voldoende parkeerruimte voor de fiets of auto. U kunt het Participatiehuis ook goed bereiken met het openbaar vervoer. (Station -Hertogenbosch Oost en bushalte Aartshertogenlaan.)