Collega Leonie (32 jaar oud) werkt in het bedrijfsrestaurant en is doof. Hoe is het om in een horende wereld te werken? Wat vindt ze leuk aan het werk bij Weener XL? We willen meer weten van deze altijd vrolijke jongedame. Maar hoe ga je in gesprek? 

Lees meer...


Reza is 26 en komt uit Afghanistan. In zijn thuisland werkte hij samen met zijn vader als schoenmaker. Vanwege de oorlog die daar al sinds 2001 woedt, vluchtte hij vijf jaar geleden naar Nederland. Helemaal alleen. Sinds drie jaar woont hij in ’s-Hertogenbosch. Via Weener XL neemt Reza deel aan een instroomtraject tot schilder bij SchildersCOOL.

Lees meer...


“Ik sta nu op de helft van de werkladder”

Habib komt uit Syrië. Op zijn dertiende werkte hij al in een fabriek. Van zijn salaris kocht hij gereedschap om sieraden te kunnen maken. Toen hij zestien jaar was, startte hij zijn eigen bedrijf. Hij maakte oorbellen, kettingen en trouwringen. Zijn bedrijf groeide snel en hij nam personeel aan. Het ging goed. Dan komt de oorlog en alles verandert.

Lees meer..."In het begin maakte ik met iedereen ruzie"

Negen jaar geleden komt Samantha in dienst bij Weener XL. Samantha: “Ik kon mezelf wel af laten keuren, maar daar vond ik mezelf nog veel te jong voor. Bovendien: ik haat thuis zitten. Ik ben het liefst de hele dag bezig.” Ze begint als postbezorger en werkt zich op tot allrounder. Haar volgende doel? Werkleider worden. Een voorbeeld van inzet en wilskracht. 

Laat je inspireren...Ad werkt als voorwerker in de schoonmaak

 


Ad is een bekend gezicht in ’s-Hertogenbosch. Twintig jaar lang runde hij een muziekwinkel in de Bossche binnenstad. “De tijd haalde ons in”, aldus Ad. “De verkoop van CD’s daalde enorm met de komst van het online- en download tijdperk.” Ad werkte nog een tijd in een schoenenzaak, maar ook die ging helaas failliet. “Dan ben je 53 en moet je bij de gemeente aankloppen. Dat was wel even wennen. Als ondernemer ben je zo vrij als een vogel en dan word je ineens bijstands-afhankelijk.” 

Ad kreeg een baan in de schoonmaak aangeboden en wist niet goed wat hij daarvan moest denken. Toch pakte hij deze kans met beide handen aan en nu heeft hij een leidinggevende functie. 

Lees meer ...
Deze sollicitatietips zijn voortgekomen uit sollicitatietrainingen met HR Professionals van o.a. SAP, Centric en Acer. Een initiatief van het ICT Arbeidsmarktakkoord. Tips die de kans vergroten dat je uitgenodigd wordt op gesprek en tips voor een goede indruk ten tijde van het gesprek. 

Lees meer...Het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) ’s-Hertogenbosch geeft cursussen aan ouders over positief opvoeden. Eén van de trainers is Said (46). Hij wordt gedetacheerd vanuit Weener XL. Hiervoor volgde hij de Triple P opleiding (Positief Pedagogisch Programma). Met zijn maatschappelijke motivatie, migrantenachtergrond, ervaring als vader en positieve houding, vormt hij een brug tussen de Arabisch sprekende Nederlanders en het Centrum
Jeugd & Gezin. 

Lees meer ...
Foodbar Yalla Yalla geeft het voorbeeld 

Verbinden met eten, dat streeft het maatschappelijk betrokken echtpaar van ‘Yalla Yalla Foodbar’ na. In een van de mooiste straatje van ’s-Hertogenbosch, de Postelstraat, opende Namir en Jinan Saleh een half jaar geleden hun deuren. In dit restaurant ontdek je de veelzijdigheid van de Arabische keuken, gecombineerd met een Nederlandse twist. In de keuken staat een team afkomstig uit o.a. Nederland, Irak, Libanon en Syrië.

Lees meer...