Sebastian werkt als hulpmonteur bij Kuijpers

Sebastian heeft een passie voor techniek. Zijn vader werkt in de elektrotechniek, heeft zijn eigen bedrijf en Sebastian wil niets liever dan in zijn voetsporen treden. Sebastian is Wajonger. Hij heeft al verschillende stages gelopen maar had nog geen ervaring op de arbeidsmarkt. Daar kwam verandering in dankzij de speeddate sessie van UWV en Weener XL. Tijdens deze sessie ontmoetten werkgevers in de metatechniek en twintig werkzoekende elkaar. Er bleek al snel een klik tussen vestigingsleider Wilco van technisch dienstverlener Kuijpers en werkzoekende Sebastian.

Lees meer...

 

 

 

Van werkervaringsplaats naar dienstverband

Ayan bewees zichzelf op haar werkervaringsplaats en kreeg een baan. Ze werkt op de afdeling schulddienstverlening van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Inwoners met schuldenproblematiek worden hier geholpen. Ze ondersteunt een team met de administratie. Ayan heeft een pittige periode achter de rug. Ze startte opnieuw met haar drie kinderen.

Lees meer...
De ambitieuze directiesecretaresse Sylvana en behulpzame conciërge Danny zitten op hun plek bij HAS Hogeschool. Sylvana belandde door onvoorziene omstandigheden in de bijstand. Danny liep vast in zijn baan in de schoonmaak. Nu hebben beiden een uitdagende baan met ruimte voor groei. Lees meer...
De deur staat open bij Bij Katrien

‘Doe mee. Help mee. Voor elkaar.’ Zo luidt de slogan van Stichting Bij Katrien. Wat startte als een nobel idee van vijf initiatiefnemers in de vertrouwde setting van een huiskamer, groeide uit tot een prachtige ontmoetingsplek in de binnenstad. Bij Katrien zit in het oude Koningstheater van ’s-Hertogenbosch. Hier vind je een danszaal, werkplaats, flexwerkplek, barretje en huiskamer ineen. Oud, jong, rijk, arm, gezond, kwetsbaar, autochtoon, allochtoon. Iedereen is welkom en in zijn eigenheid bijzonder. Hier word je aangesproken op jouw unieke talent.

Lees meer...
Lucy is barista bij de Willem Twee

“Lucy maakt de allerlekkerste koffies van iedereen”, roept haar collega. Lucy werkt in de horeca bij Stichting Willem Twee voor muziek en beeldende kunst. Ze startte met een tijdelijke Gunbaan* en maakte zich met haar enthousiasme en ‘koffie-talent’ onmisbaar.

Lees meer...

 

 

Een ochtend op pad met de mannen van de textielcontainers

Joey, Bram en Dennis (v.l.n.r. op de foto) werken bij Vindingrijk en rijden heel wat kilometers door onze gemeente om de blauwe textielcontainers die je tegenkomt op verschillende locaties te legen. Ze werken hard en vinden hun werk leuk.

Lees meer...


Collega Leonie (32 jaar oud) werkt in het bedrijfsrestaurant en is doof. Hoe is het om in een horende wereld te werken? Wat vindt ze leuk aan het werk bij Weener XL? We willen meer weten van deze altijd vrolijke jongedame. Maar hoe ga je in gesprek? 

Lees meer...


Reza is 26 en komt uit Afghanistan. In zijn thuisland werkte hij samen met zijn vader als schoenmaker. Vanwege de oorlog die daar al sinds 2001 woedt, vluchtte hij vijf jaar geleden naar Nederland. Helemaal alleen. Sinds drie jaar woont hij in ’s-Hertogenbosch. Via Weener XL neemt Reza deel aan een instroomtraject tot schilder bij SchildersCOOL.

Lees meer...