Het UWV heeft een overzicht gemaakt van beroepen waarbij de kans op werk gemiddeld is of hoger. Hier vindt u deze overzichten.   
De zoektocht naar werk kan soms lastig zijn. Het internet staat bol van de vacatures, maar hoe vind je nou de juiste? En als je een LinkedIn profiel hebt aangemaakt, hoe laat je dit online CV beter voor jou werken?  We geven twee tips.

Lees meer...


Richard is vrachtwagenchauffeur bij Van Lijssel, een full service transportbedrijf in ’s-Hertogenbosch. Structuur is voor iedereen belangrijk. Maar helemaal voor Richard omdat hij autisme heeft. Dat maakt het vervoeren van grondstoffen zo’n passend werk. Je hebt veel terugkerende laad- en loslocatie’s. Hierdoor lijken de routes al snel op elkaar.

Lees meer over Richard zijn droomberoep...

 

 

Thieu is halfzijdig verlamd door een hersenbloeding als 3 maanden oude baby. Dit heeft hem niet tegengehouden in zijn sport, maar ook niet in zijn werk. Hij speelde 12 jaar in het Nederlands elftal van CP-voetbal. De kost verdient hij als beheerder op een basisschool.

Lees meer... 

Musab uit Syrië en Kamo uit Armenië werkten beiden in hun geboorteland als stukadoor. Nu stuken zij in Nederland bij L&L stukadoors. 

Lees meer...

Stucadoors
Cor Unum zit op een nieuwe plek. In de Vughterstraat in het pand van de voormalige garage Pompen en Verlouw. Een prachtige ruimte met een winkelbestemming waardoor Cor Unum nu voor het eerst ook een echte winkel heeft.
Er zijn dagelijks zo’n 30 à 35 mensen aan de slag, waarvan bijna de helft via Weener XL.

Lees meer...

Dromen waarmaken

Je dromen waarmaken, dat is wat de 24-jarige Kim en 23-jarige Cizella op dit moment doen. De meiden runnen een uitlaatservice voor trouwe viervoeters. Sinds een week huren ze een nieuw terrein waar de honden lekker kunnen uitrazen. Daarnaast verzorgen ze ook katten, konijnen en vogels aan huis. Handig als het baasje op vakantie is. Zo’n 1,5 jaar geleden zijn ze gestart met ondersteuning van een BBZ-uitkering*, Weener XL en een microfinancierder. Vanuit een uitkeringssituatie zijn ze voor zichzelf begonnen.

Lees meer...

De afgelopen jaren zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Een deel kreeg de vergunning om hier te blijven wonen. In ’s-Hertogenbosch zijn dat zo’n 300 mensen. Met het project Bossche Sferen helpen we deze nieuwkomers om mee te doen in de samenleving. En daar hebben we ook jouw hulp bij nodig!

Lees meer...
Dit bieden we jongeren

We bieden begeleiding, ondersteuning en duidelijkheid bij het vinden van werk en het aanvragen van een uitkering. Dit geldt ook voor jongeren. Afgelopen jaar meldden zich ruim 600 jongeren. Marieke Nannenga, één van de vijf jongeren-werkconsulenten en programmamanager jongeren Carl de Meester vertellen ons meer over de aanpak voor jongeren.

Lees meer...