Tiny en Johan poseren voor de foto in de tuin van een mantelzorger

Tiny en Joop poseren voor de foto. Ze zijn al de hele ochtend hard aan het werk in de tuin van een oudere mevrouw die zorgt voor haar man.

De zorgtuintjes: Een regeling die ervoor zorgt dat mensen meer met mantelzorg bezig kunnen zijn in plaats van met schoonmaak, tuinonderhoud en andere diensten.

Lees meer...


Mike en Leonie

De afgelopen jaren interviewden we veel oud-klanten en collega’s van Weener XL. In deze rubriek blikken we kort terug met hen. Hoe is het nu met ze en hebben ze nog een advies voor ons? We blikken terug met Mike en Leonie. Mike was vroeger receptionist bij Weener XL. Nu is handhaver en inmiddels een bekend gezicht in de Bossche binnenstad. En we hebben een onderonsje met Leonie, onze cateringdame.


Lees meer...Peter

Peter is één van de deelnemers aan het project Sportief Werkt. Arbeidsmatige dagbesteding wordt gecombineerd met sport. Hij had jarenlang een succesvolle onderneming, maar kreeg privé problemen, met een faillissement tot gevolg.

Peter: “Ik ben heel blij dat ik deelneem aan dit project. Hier kan ik mijn gedachten verzetten en ben ik onder de mensen. Anders raak je in een isolement.”

Lees meer...

Stella-Maris is een visitekaartje van Weener XL

Wie powervrouw Stella-Maris ontmoet, vergeet haar niet snel. Een warm hartelijk ontvangst bij de receptie van Weener XL. Met haar grote glimlach en drukke gebaren. Ze geeft je een speciaal gevoel. Alsof jij op dat moment de enige bent die haar volledige aandacht verdient. En dat is best knap als je beseft hoeveel mensen er iedere dag bij Weener XL op bezoek komen. Stella-Maris groeide op in Nigeria. Als meisje van 16 vluchtte ze in haar eentje naar Nederland.

Lees hier...Ranem brengt de Syrische keuken naar Nederland

De innemende Ranem (23) vluchtte drie jaar geleden uit Damascus (de hoofdstad van Syrië) naar Nederland. Ze moest helemaal opnieuw beginnen, samen met haar verloofde. Haar familie en vrienden liet ze noodgedwongen achter. Een jaar lang zat ze in een traject bij Weener XL. Nu heeft ze een baan bij bedrijfscateraar Appèl op het nieuwe hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch. Ze bereidt elke dag een uitgebreide lunch voor de medewerkers en gasten. “Ze hebben me hier helemaal opgenomen. Ik heb veel recepten geleerd. Maar ook oma’s recepten heb ik hier geïntroduceerd. Iedereen vindt ze heel lekker.”

Lees meer...

Diretiesecretaresse Renske

“Voor mij is de cirkel nu rond. Waar sommigen vroeger mijn werkconsulenten waren, zijn zij nu mijn collega’s. Hoe gaaf is dat?!”

Renske belandde zeven jaar geleden in de bijstand. Nu is ze directiesecretaresse bij Weener XL.

Lees meer...

André

Onlangs bezochten we André. André portretteerden we ruim 2 jaar geleden. Hij deed mee aan het project Sportief Werkt. Een project waarbij arbeidsmatige dagbesteding gecombineerd wordt met sport en begeleiding naar een gezonde levensstijl. Het project voor André sloeg aan. Na 10 jaar uitkering stroomde hij uit naar een betaalde baan. Zijn leefritme draaide 180 °C. Maar soms doe je twee stappen voorwaarts en één terug. André werkte een tijd extern op een postafdeling en bleek daar toch niet op zijn plek. Hij viel uit. Kwam opnieuw in een traject van begeleiding, herpakte zich en mocht het bij de groen afdeling van Weener XL proberen. En nu heeft hij een vast contract.

Lees meer...Leden gehandicaptenplatform 's-Hertogenbosch

Wil jij meedenken over toegankelijkheid voor iedereen?

Ken je het gehandicaptenplatform van ’s-Hertogenbosch? Dit is een stichting voor mensen met een handicap. Zij willen dat iedereen mee kan doen in ’s-Hertogenbosch. Als je lichamelijk beperkt bent, doordat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, kunnen activiteiten zoals een middagje bios of winkelen een uitdaging zijn. Het gehandicaptenplatform gaat hiervoor in gesprek met winkeliers, ondernemers, instellingen en gemeenten. Ze zorgen ervoor dat er aanpassingen komen, zodat activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn.

Lees meer...Magazijnmedewerkers WXL

Waar gaan toch altijd die vrachtwagens naartoe die het terrein oprijden? En hoe komen de verschillende afdelingen aan hun producten om te verwerken; inpakken, sorteren, verpakken etcetera? En wie zorgt ervoor dat alles dan weer klaar staat voor onze opdrachtgevers? Nou, dit gebeurt door onze collega’s van het magazijn. 

Lees meer...


Jobcoach Rianne met medewerkster Marian

Weener XL begeleidt onder andere mensen met een indicatie beschut werk. We hebben hiervoor een aantal afdelingen waar medewerkers beschut kunnen werken. Omdat iemand bijvoorbeeld slecht tegen prikkels kan of omdat iemand vanwege een handicap of beperking veel begeleiding nodig heeft. Dit kan op onze interne verpakafdelingen of bij Social Sofa. Maar soms ook buiten in het groen of achter de schermen bij onze kringloopwinkel Vindingrijk. Veel factoren bepalen of iemand tevreden is in het werk en of het goed blijft gaan. Jobcoaches ondersteunen de werkleiders en consulenten hierbij.

Lees meer...


Patrick werkt als bode op het stadhuis

Patrick werkt als bode op het stadhuis. Vroeger werkte Patrick in de bouw. Maar door lichamelijke klachten kon hij dat werk niet meer doen. Hij kwam bij Weener XL terecht en werkte enkele jaren als facilitair medewerker. Toen zag hij de vacature voor bode en wist: deze baan is perfect!

Lees meer...  Momen, Marit en Cor

De afgelopen jaren interviewden we veel oud-klanten en collega’s van Weener XL. In deze rubriek blikken we kort terug met hen. Hoe is het nu met ze en hebben ze nog een advies voor ons?

Blik terug met Momen, Marit en Cor...


Silvana en Kevin bij Vivent

Er is veel behoefte aan goed personeel in de zorg en deze mensen zijn te vinden vanuit het praktijkonderwijs. Alleen moet er soms een alternatieve route bewandeld worden, waarbij taken worden opgesplitst. Zo kunnen de specialisten hun specialistische werk verrichten. En medewerkers zoals Silvana en Kevin meer ondersteunend zijn aan het primaire proces. Wat Kevin en Silvana zo geschikt maakt is de liefde voor het vak en het hart voor de mensen. Beiden hebben engelengeduld en dit blijft niet onopgemerkt.

Lees meer...