Wist u dat Weener XL pakketten voor Service Apotheek inpakt? Denk aan materialen voor een zorgthema en promotiemateriaal voor in de apotheek. Service Apotheek, onderdeel van Mosadex Groep, is zeer tevreden over deze samenwerking. Daarom brachten Nanne en Mariëlle van Service Apotheek de betreffende medewerkers eens een bezoekje.

Lees meer

 

 

Dit bieden we jongeren

We bieden begeleiding, ondersteuning en duidelijkheid bij het vinden van werk en het aanvragen van een uitkering. Dit geldt ook voor jongeren. Afgelopen jaar meldden zich ruim 600 jongeren. Marieke Nannenga, één van de vijf jongeren-werkconsulenten en programmamanager jongeren Carl de Meester vertellen ons meer over de aanpak voor jongeren.

Lees meer...

Vorige week opende Orly & Endevoets uit Empel zijn deuren voor een groep werkzoekenden. De kennismaking met het bouwbedrijf is onderdeel van het project ‘Welkom thuis’, een initiatief van Weener XL. Het resultaat van deze ochtend? Een enthousiaste werkgever en geïnteresseerde kandidaten. Mogelijk vervolg is een intensieve proefweek op locatie voor aanvang van een proefplaatsing.

Lees meer...

Potjes in allerlei kleuren en vormen, planten, bloemen, glazen schalen en heel veel decoratiemateriaal. De hallen bij PT Creations in Wijk en Aalburg staan er vol mee. Medewerkster Sahra maakt hier prachtige bloemstukken van. 

Lees meer over de samenwerking tussen Weener XL, het uitzendbureau Job Investment en PT Creations.

Sarah Mohammed


Eind maart vond de aftrap plaats van het project ‘Welkom thuis’. Zes werkzoekenden sloten op initiatief van Weener XL aan bij een kennismaking met technisch installatiebedrijf Kemkens en hun activiteiten in Oss.  Het resultaat van deze ochtend? Kemkens gaat met vijf van de zes kandidaten nog een keer in gesprek. Hier kan mogelijk een proefplaatsing, betaalde baan of leerwerktraject uit voortvloeien. 

Lees meer...

 

 

"Indicatoren belangrijker dan de norm"

Een mooi loopbaanverhaal wat we u niet willen onthouden. Jamie werkt als hulpmonteur bij Welvaarts, een familiebedrijf gespecialiseerd in elektrotechniek, domotica en beveiliging. Hij kreeg dit jaar zelfs een vast contract. Jamie kwam in het vizier van manager Ad Lexmond tijdens een project voor praktijkschoolleerlingen en kwetsbare jongeren. Ondanks dat Jamie niet kon voldoen aan de opleidingsnorm die ze hanteren, zagen ze zijn motivatie, kwaliteiten en loyaliteit. Ad: “Soms moet je extra investeren om ook iets extra’s te krijgen.”

Lees meer...

Gabri werkt al 35 jaar voor Weener XL. In 1983 kwam ze in dienst. Sinds 2012 werkt ze voor het Openbaar Ministerie in ’s-Hertogenbosch. We zetten haar op deze manier eens in het zonnetje.

Lees meer...

Inoka is één van de zeven kandidaten begeleid vanuit Weener XL en werkt sinds het begin van dit jaar bij het archief van de rechtbank. Rechtbank Oost-Brabant is vooruitstrevend met de naleving van de Banenafspraak. 

Lees meer...

Schilders in opleiding ontvangen certificaat vaktaal

Een feestelijk moment

Vier anderstalige leerlingen krijgen hun certificaat vaktaal overhandigd, een erkend certificaat niveau 1 van Savantis. De opleiding bestaat uit praktijkvakken met vaktheorie en daarnaast enkele weken stage. Na zes maanden komen de schilders in dienst bij Uitzendbureau BAS. Weener XL organiseert dit zij-instroomtraject samen met de Schildersvakschool Rosmalen. 

Lees meer...

"Van thuis zitten en sollicitatiebrieven schrijven wordt niemand vrolijk"

Tip van Stan: “Als je werkzoekend bent en al wat ouder zoals ik, kan ik je écht adviseren om mee te doen aan de projecten die Weener XL biedt. Door Pimp my School kwam ik in contact met mijn nieuwe werkgever. Je komt direct bij de bron binnen. Dat kun je niet vergelijken met een sollicitatiebrief.” 

Lees meer....

Iedere woensdag staat Mike om 03.00 uur ‘s nachts op en vertrekt naar zijn werk. Om 03.45 uur stapt hij bij zijn baas Marcel in de vrachtwagen. Samen rijden ze naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Daar kopen ze bloemen in en nemen die weer mee terug naar Brabant.

Lees meer...
Sebastian werkt als hulpmonteur bij Kuijpers

Sebastian heeft een passie voor techniek. Zijn vader werkt in de elektrotechniek, heeft zijn eigen bedrijf en Sebastian wil niets liever dan in zijn voetsporen treden. Sebastian is Wajonger. Hij heeft al verschillende stages gelopen maar had nog geen ervaring op de arbeidsmarkt. Daar kwam verandering in dankzij de speeddate sessie van UWV en Weener XL. Tijdens deze sessie ontmoetten werkgevers in de metatechniek en twintig werkzoekende elkaar. Er bleek al snel een klik tussen vestigingsleider Wilco van technisch dienstverlener Kuijpers en werkzoekende Sebastian.

Lees meer...