Weer een topper erbij!

Els

Els, inmiddels een vast gezicht voor de collega’s en klanten van Weener XL. Altijd vriendelijk, zacht en behulpzaam.
Els (60) had niet gedacht dat het nog zou lukken met werk. “Ik heb meerdere malen afscheid moeten nemen van werk, vanwege bezuinigingen of omdat het werk teveel van me vroeg. Dat ik nu op mijn zestigste nog zo fijn weer aan de slag mag zijn, had ik niet durven dromen.”

“Als je meerdere keren een dichte deur krijgt, denk je op een gegeven moment: ze zullen me wel niet moeten.”

Pedagogische achtergrond
Els is van origine kleuterleidster. Ze heeft een pedagogische achtergrond. Els is een gevoelige vrouw en vond het moeilijk om in werk haar grenzen aan te geven. Met als gevolg dat ze terechtkwam in werkzaamheden die ze eigenlijk niet goed aan kon. Dit gecombineerd met een lastige thuissituatie maakte dat ze uiteindelijk bij WXL aan moest kloppen voor bijstand. Bewonderenswaardig dus dat ze nu zo goed functioneert achter onze receptiebalie. Hier zijn veel prikkels. En er wordt ook veel van je verwacht. Je moet snel schakelen, dienstverlenend zijn en krijgt met verschillende soorten klanten te maken. Soms ook met agressieve mensen.

“Mijn pedagogische achtergrond komt ook in dit werk terug. Het gaat toch allemaal om hoe je met elkaar omgaat en aanvult wat de ander misschien nodig heeft. Een beetje persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk voor de klanten die ik aan mijn balie krijg.”

“Ik vind ons team heel fijn. Ook van de beveiligers kunnen we op aan. Ik werk nu 20 uur in de week. Dit wordt vanuit de uitkering nog een stukje aangevuld. Het gaat nu heel goed, maar ik vind het ook wel spannend wat de toekomst gaat brengen. Het streven is dat ik volledig uitkeringsonafhankelijk word, maar ik wil niet dat ik weer in een situatie terechtkom waarin er meer gevraagd wordt, dan ik kan geven.”

We wensen Els alle succes voor de toekomst. En zijn blij dat ze WXL is komen versterken!