Tijdens opening week Lezen en Schrijven laat Weener XL zien hoe VR wordt ingezet bij aanpak laaggeletterdheid.

VR helpt in aanpak laaggeletterdheid

Ook dit jaar vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. Al jaren zetten deelnemers van het Bossche Taalnetwerk zich in om laaggeletterdheid aan te pakken voor inwoners van onze gemeente. De opening vond plaats op 6 september in het oude VVV-kantoor op de Markt in ’s-Hertogenbosch.

Tijdens deze opening heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch laten zien wat de mogelijkheden zijn voor professionals op het gebied van VR en laaggeletterdheid. Door te werken met de VR-module leren professionals laaggeletterdheid bij inwoners te herkennen en te bespreken.

“We zien dat we met het netwerk mooie stappen hebben gemaakt om laaggeletterdheid aan te pakken. Zo hebben we in het ‘ongewone’ 2020 meer dan 360 lezen-, schrijven, rekenen- of digitale vaardigheden trajecten aangeboden. De gezamenlijke aanpak werkt en dat laten we met elkaar zien.” zegt Sjoerd van het Erve, directeur van Weener XL.

Gemeente ’s-Hertogenbosch zet zich al jaren in voor laaggeletterdheid en behoort tot de top van Nederland als het gaat om de aanpak van laaggeletterdheid, maar we kijken ook verder om nog meer mensen te bereiken. Dit doen we door gebruik te maken van innovatieve ontwikkelingen. Voor het eerst laten we zien wat de mogelijkheden zijn van het gebruik van virtual reality bij professionals die bezig zijn met het bestrijden van laaggeletterdheid. Sjoerd geeft aan: “We bieden dit virtual reality programma met VR-bril aan professionals aan om zo nog meer inwoners verder te helpen.”

Naast deze opening staat nog een aantal programma’s op stapel. Kijk hier voor het actuele overzicht van activiteiten.