Bijna 25 jaar in dienst!

Dit is Tineke (54), een bekend gezicht bij WXL. Al bijna 25 jaar lang in dienst. Stoere buitenkant, zachte binnenkant. Deze dame blaas je niet zomaar omver. Tineke kent het klappen van de zweep, maar heeft haar draai inmiddels aardig gevonden.

Als 22 jarige kwam ze bij WXL terecht. Ze zette drie kinderen op de wereld. En bij de laatste kreeg ze daar psychisch een klap van. Ze werkte via de reguliere weg in de schoonmaak. Maar door haar privé situatie werden de drukke werkomgeving en prikkels haar teveel. Ze belandde bij Weener XL en kwam al snel terecht op de postafdeling.

Tineke: “Eerst werkte ik als postbode. Ken de wijken nog steeds uit m’n hoofd. Ben ook een echte Bossche; in de Graafsewijk opgegroeid en woon nu op de Hambaken. Nu werk ik al jaren achter de balie. Dit bevalt heel goed. Ondanks dat het hier ook echt druk kan zijn, kan ik de prikkels goed aan.”

En wat doe je zoal aan de balie?
Haar collega grapt: “Tineke is de baas van de balie. Zij regelt hier alles.”
Tineke: “Aan de balie help ik onze klanten. Dit zijn bedrijven en particulieren. Daarnaast geven we hier ook laptops uit namens de Gemeente aan kinderen waarvan de ouders weinig geld hebben.”

“Elke dag is anders. Ik neem pakketten aan. Houd de administratie bij. Leen de postbodes sleutels uit voor hun fiets of scooter.”

Hecht team
“Post is een eigen eilandje, zitten ook in een apart gebouw. Ik kan met iedereen goed overweg hier. Zijn een fijne club met zijn allen. Soms is er veel wisseling van de wacht vanwege TOP-plekken (talent ontwikkel plekken/ werkervaringsplaatsen) maar er is ook een vaste kern van collega's.”

Leven gaat niet altijd over rozen
Tineke heeft nog wel eens moeilijke periodes. Maar gelukkig brengt het werk fijne afleiding en naast haar werk heeft ze vele hobby’s en huisdieren. “We hebben een volière met vogels, parkieten en 2 dwergpapegaaien. Dan hebben we nog 7 waterschildpadden, 1 landschildpad, een hondje en koikarpers in de vijver. We zitten ook al jaren bij een vaste carnavalsclub ‘De Rare Schutters’.

Leuk feitje: Haar schoonvader werkte ook nog bij Weener XL, maar dan in het Groen. Hij stopte in 1991. Toen zat de post nog in een oud schoolgebouwtje en ging alles met de hand: sorteren, frankeren etc.”

Alvast van harte gefeliciteerd met je 25 jarig dienstverband Tineke! In december is het zover.