Moet ik snoepjes inpakken?

Bij Weener XL hebben we re-integratievoorziening Aan de Slag. Hier worden onder andere snoepjes ingepakt. Soms is dat voor mensen met een bijstandsuitkering die hiervoor worden opgeroepen even wennen. "Moet ik snoepjes inpakken?" 

Jobcoach Sandra, al 6 jaar een vast gezicht op de afdeling:
“Snoepjes inpakken is écht een middel. Het hele traject eromheen zorgt ervoor dat we iemand leren kennen en kunnen kijken wat iemand nodig heeft om de volgende stap te maken. Mensen zijn hier voor hun persoonlijke doel.”

Ontwikkeldoelen
“De afdeling is ingedeeld in drie zones, passend bij de verschillende ontwikkeldoelen. Op elke zone staat er een vaste jobcoach. Dit zorgt voor meer persoonlijk contact en zichtbaarheid van de mensen. Zone geel staat voor persoonlijk leiderschap. Zone blauw voor werknemersvaardigheden. En zone groen voor arbeid. We delen mensen in op het doel dat iemand wil ontwikkelen. In plaats van dat we doelen opleggen, laten we hen deze zelf formuleren.”

Sollicitatiecoach
“De werkconsulent die ingezet wordt bij Aan de Slag is daar op dat moment in de rol van sollicitatiecoach, om met name de klanten in de groene zone te begeleiden met sollicitatieactiviteiten.”

Inspelen op motivatie
“Niet iedereen is vanaf het begin gemotiveerd om zijn situatie te veranderen. Soms zijn mensen lamgeslagen of berusten in de situatie waarin ze leven. Het is onze taak en uitdaging om te achterhalen wat deze mensen belemmert om een volgende stap te zetten. Meestal vinden we samen toch wel een motivator om de situatie waarin ze zitten te verbeteren."

Geloof in jezelf 
“Er zijn zoveel mooie praktijkvoorbeelden. Maar deze is vrij recent. Kwam een man vrij nors binnen. Dit was terug te leiden naar veel tegenslag in zijn persoonlijke leven en werk. Het niet meer aan het werk kunnen komen, hakte er flink in. Toen hij bij Aan de Slag kwam, was hij het geloof in zichzelf en in een re-integratietraject verloren. Financieel had hij het moeilijk en ook lichamelijk had hij klachten. Dit alles sloeg hem lam en maakte dat hij stug en ongemotiveerd overkwam. Door goede, persoonlijke begeleiding leerden we deze man echt kennen en zijn we hem enorm gaan waarderen. Zijn kwaliteiten dreven weer naar boven. Alsook het geloof in zichzelf. Al is hij nog voorzichtig met juichen. Hij is onlangs begonnen met zijn nieuwe betaalde baan. Hij vindt het moeilijk om de afdeling los te moeten laten. Die komt zeker nog eens langs op de koffie.”

"Dat vind ik toch ook wel een van de leukste dingen aan mijn werk. De houding van iemand volledig zien veranderen. En iemand uiteindelijk succesvol laten uitstromen.”