Matchen met Drive-in Cinema

Drive-in Cinema succes

Ludiek coronaproof event

In deze bijzondere tijden grijpen we naar digitale technieken om elkaar te ontmoeten. Zo toverden we onze parkeerplaats afgelopen donderdag om tot Drive-in Cinema waarbij een aantal talenten zich op film presenteerden aan potentiële werkgevers in hun auto. Coronaproof en leuk!

Op uitnodiging kwamen er tien werkgevers, dus tien auto’s. Alleen of samen met hun compagnon of medewerker. Aan alles was gedacht. Een intro met bombastische muziek. Een goodybag met wat lekkere versnaperingen. Een goed verhaal van onze accountmanagers, een quiz en dan het moment suprême; de film.

Met bepaalde vragen werd de toon direct gezet. Want inderdaad een ludiek event, maar om belangrijke redenen. Weet je hoeveel een bijstandsuitkering is? Weet je hoeveel mensen in de uitkering zitten? Via het groot licht of knipperlicht kon antwoord worden gegeven op deze meerkeuzevragen. Kortom het belang om deze mensen snel aan het werk te helpen werd snel duidelijk.

Wethouder

Ook onze wethouder Huib van Olden maakte tijd om aanwezig te zijn: “Deze tijd vraagt om creatieve manieren om werkzoekenden onder de aandacht bij werkgevers te brengen. Weener XL en het WSPNOB geven hier op een ludieke manier invulling aan door een Dive-in te organiseren met potentiële werkgevers. Het is mooi om te zien hoe alle werkgevers opgesteld staan op de parkeerplaats om de film te bekijken. Alle vertrouwen dat hier goede matches uit ontstaan.”

We kijken terug op een bijzonder geslaagde middag. Aankomende week geven de matchers samen met de werkgevers verder opvolging aan de getoonde interesse.

Social Return

In het bijzonder danken wij partner Kuijpers voor sponsoring van de krachtstroom. 

Guy van Grinsven, projectleider: “Kuijpers werkt al jaren op verschillende manieren samen met de gemeente ’s Hertogenbosch en Weener XL. Als partner in de techniek, maar ook als werkgever. Bij Kuijpers staan we altijd open voor mensen die willen werken in de techniek, ook al hebben ze (nog) niet de juiste achtergrond of papieren. We hebben al verschillende collega’s kunnen verwelkomen uit trajecten vanuit Weener XL. Deze trajecten zijn onmisbaar voor ons en voor de kandidaten. Bij dit evenement zorgden wij voor de krachtstroom die nodig was, zodat de kandidaten zich aan de werkgevers konden presenteren. Fijn om zo ons steentje bij te kunnen dragen!”

 

En super dank aan de betrokken werkgevers die de tijd en moeite namen om te komen.

Bedankt Zayaz, Kruidvat, Synensis, Hotel Vught, Linc naar Zorg, Naswerkt, Job Investment, Albert Heijn, Buro3o en de Schoonmaak Coöperatie

 

To be continued!