Iets positiefs door Corona

“Wij zijn heel dankbaar dat we via de Gemeente de weg terug konden vinden naar de arbeidsmarkt. We kunnen ons weer nuttig maken en dat geeft een fantastisch gevoel!"

Philomeen en Raouia werken als Corona guard in het Stadskantoor. Aan hen de schone, maar soms ook ondankbare taak om iedereen in het Stadskantoor te wijzen op de regels rondom het coronabeleid. Ze zijn allebei begeleid door Weener XL om verschillende redenen.

Philomeen (58) maakt indruk met haar verhaal. “Ik heb de bodem moeten raken om weer omhoog te kunnen. Nu gaat het gelukkig heel goed. Ik ben dankbaar voor de ruimte die ik van WXL gekregen heb om aan mijn persoonlijke proces te werken. Toen het beter ging en ik die vacature voorbij zag komen voor Corona guard, ben ik meteen in de telefoon geklommen.”

“In het begin moest ik wel even wennen. Vanuit een niet werkende situatie ging ik ineens 32 uur per week aan de slag. Gelukkig is dit goed gegaan. Mijn werkconsulent en collega’s zijn tevreden over me. Samen onderzoeken we of er na Corona een ander soort functie gecreëerd kan worden. Ik wil hier graag blijven werken!”

Ook de bijna 63 jarige Tunesische Raouia wil graag bij de gemeente blijven. “Iedereen is zo aardig. Ik vond het helemaal niet fijn om afhankelijk te zijn van een bijstandsuitkering. Ze is van origine docente Frans en haar moedertaal is Arabisch. Ze heeft tot op heden geen werk kunnen vinden in dit vakgebied.

“Ik zou het heel fijn vinden om iets met vertalen of doceren te kunnen doen. Maar ook zoiets als Corona guard vind ik helemaal fijn. Ben allang blij dat ik werk heb.”