'Welkom thuis' bij Kemkens

Eind maart vond de aftrap plaats van het project ‘Welkom thuis’. Zes werkzoekenden sloten op initiatief van Weener XL aan bij een kennismaking met technisch installatiebedrijf Kemkens en hun activiteiten in Oss.

Accountmanager van Team Plaatsen en Uitstroom, Caroline Schemering Reelfs, legt uit wat het idee achter het ‘Welkom thuis’-project is: “Werkgevers openen hun deur voor ons en laten zien wat ze te bieden hebben. Het doel van het project is om werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bedrijven in de omgeving, zodat ze een beeld krijgen van het werk dat daar uitgevoerd wordt. Door ze letterlijk aan het werk te zetten, ziet de werkgever ook direct de potentie van de kandidaten.”

Ben Goossens, Commercieel manager bij Kemkens, verzorgde de aftrap en vertelt waarom Kemkens meedoet aan het project: “In Nederland werken gewoonweg te weinig mensen in de techniek, en die zijn wel nodig. Het is voor ons de eerste keer dat we zoiets organiseren met zij-instromers, maar we staan altijd open voor nieuwe mensen. We brengen onze kennis graag over op anderen.”

Kemkens ontvangt ons in hun speciale trainingsruimte op de Talentencampus in Oss. Naast een leslokaal, is er vooral veel ruimte ingericht om aan de slag te gaan. In drie workshops krijgen de kandidaten uitleg over de diverse werkzaamheden die Kemkens zoal uitvoert en ook worden ze direct zelf aan het werk gezet.

                                                    

Onder leiding van drie bevlogen Kemkens-collega’s gaan de mannen aan de slag met de verschillende ‘werkstukjes’, zoals Ben ze noemt. Jos werkt al jaren bij Kemkens en kent alle ins en outs. Hij geeft vaker trainingen en zet het eerste stel aan het werk met het buigen van metalen buizen. “Dit werk doen onze monteurs vaak. Een precisiewerkje waarbij elke millimeter naar links of rechts verschil maakt”, legt Jos uit. 

Herman, zelf servicemonteur, geeft op zijn beurt uitleg over het onderhoud en (de)monteren van CV-ketels en demonstreert hoe dit in z’n werk gaat: “De ene ketel is de andere niet, maar overeenkomsten zijn er volop.” 


Tot slot geeft Frank de kandidaten opdracht tot het maken van een zogenaamde potloodhouder. Een plankje, een buisje, een kogelkraan, schroeven en een soldeerbout. Stap voor stap maken de mannen hun potloodhouder. “Een leuke manier om verschillende technieken te oefenen. En je maakt echt iets”, legt Frank uit. 

Het resultaat van deze ochtend? Kemkens gaat met vijf van de zes kandidaten nog een keer in gesprek. Hier kan mogelijk een proefplaatsing, betaalde baan of leerwerktraject uit voortvloeien.