'Welkom thuis' bij bouwbedrijf Orly & Endevoets

Vorige week opende Orly & Endevoets uit Empel zijn deuren voor een groep werkzoekenden. De kennismaking met het bouwbedrijf is onderdeel van het project ‘Welkom thuis’, een initiatief van Weener XL.

Accountmanager van Team Plaatsen en Uitstroom bij Weener XL, Caroline Schemering Reelfs: “Werkgevers openen hun deuren en laten zien wat ze bieden. Het doel van het project is om werkzoekenden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bedrijven in de omgeving. Zo krijgen zij een beeld van het werk. Door direct aan de slag te gaan, ziet de werkgever de potentie van kandidaten.”

                                   Gideon Verhoeven, HR manager bij Orly & Endevoets: “Wij leiden al jaren mensen op, dat past bij ons. We hebben eerder medewerkers vanuit Weener XL opgeleid en door laten stromen naar werk. Mensen die het nodig hebben, proberen wij een kans te geven. Gemotiveerde, vakkundige mensen kunnen we altijd gebruiken.”                 

Aan de slag
 
Orly & Endevoets is gespecialiseerd in renovatie, restauratie, onderhoud en steigerbouw. Na een algemene kennismaking volgt dan ook een praktijkoefening voor de kandidaten. Ze gaan aan de slag met metselen en voegen. “We vinden het belangrijk dat mensen zien en voelen hoe het moet. Gewoon buiten mee aan de slag. Daarna leren we ze hoe het volgens de boeken moet.”, legt Gideon uit.
          
                      


Het resultaat van deze ochtend? Een enthousiaste werkgever en geïnteresseerde kandidaten. Mogelijk vervolg is een intensieve proefweek op locatie voor aanvang van een proefplaatsing.

Vervolg ‘Welkom thuis’
Na een kennismaking met technisch installatiebedrijf Kemkens, bouwbedrijf Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling en bouwbedrijf Orly & Endevoets zoekt Weener XL nieuwe geïnteresseerde werkgevers in de omgeving.

Zoekt u personeel? Neem contact op!