Toos pakt in voor Heineken

Toos lijmt doosjes voor Heineken

Op de foto zie je Toos verpakkingen lijmen voor Heineken. Dit doet ze bij Weener XL op de afdeling Verpakken van de Unit Beschut. Vroeger werkte ze ook in het ‘gewone’ bedrijfsleven: “Maar, daar kunnen ze te weinig rekening met je houden”, zegt Toos.

Begeleiding
“Als er iets is hoef je maar de begeleiding te roepen en je kunt even bij hen terecht. Ze lossen het samen met jou op. Een reguliere werkgever heeft daar geen tijd voor.”

Als je een beperking hebt
“Hier werken allemaal mensen met een beperking. Die houden rekening met je, want ze hebben zelf een beperking, ze weten hoe het is. Ik ben lichamelijk erg beperkt en mijn collega’s houden hier rekening mee. Buiten merk ik dat, omdat er niets aan mij te zien is, mensen toch geneigd zijn om mijn beperking soms niet serieus te nemen, of er geen rekening mee te houden.”

Leuk inpakwerk
“Ik vind het werk echt leuk. Het is gezellig met collega’s. Je kunt lekker wat kletsen onder het werk. Ook is het werk variërend. Op dit moment plak ik doosjes voor Heineken. Maar ik heb ook snoep ingepakt, sokken voorzien van een sticker en setjes gemaakt met verzorgingsproducten. Die afwisseling maakt het werk leuk. Ja, ik heb nu een jaarcontract. Ik hoop dat ik straks een vast contract krijg. Ik wil hier graag blijven.”

Meer weten over de regeling Nieuw Beschut?