Stella-Maris is een visitekaartje van Weener XL

Wie powervrouw Stella-Maris ontmoet, vergeet haar niet snel. Een warm hartelijk ontvangst bij de receptie van Weener XL. Met haar grote glimlach en drukke gebaren. Ze geeft je een speciaal gevoel. Alsof jij op dat moment de enige bent die haar volledige aandacht verdient. En dat is best knap als je beseft hoeveel mensen er iedere dag bij Weener XL op bezoek komen. Stella-Maris groeide op in Nigeria. Als meisje van 16 vluchtte ze in haar eentje naar Nederland.

Stella-Maris achter de balie bij WXL

12 jaar vluchteling
Stella-Maris komt in 1996 terecht in Amsterdam. In 2008 krijgt ze te horen dat ze in Nederland mag blijven.

“Ik verbleef in verschillende asielzoekerscentra door het hele land. Op mijn zestiende moest ik allereerst starten met het basisonderwijs in Nederland. Uiteindelijk kreeg ik een woning in Amsterdam toegewezen met drie andere gevluchte vrouwen. Ik ontmoette mijn toenmalige vriend en hij woonde in ’s-Hertogenbosch. Daarom koos ik voor een opleiding bij hem in de buurt. Ik startte met de opleiding voor doktersassistente. Helaas kon ik geen diploma halen omdat ik nog geen Nederlandse status had.”

Doktersassistente
“Toen ik definitief in Nederland mocht blijven heb ik alsnog mijn doktersassistente diploma gehaald. Het was mijn droom om in de zorg te werken. Ik mocht stagelopen bij verschillende ziekenhuizen, maar het lukte niet om hier een baan van te maken.”

“Ik kreeg steeds te horen: ‘Je hebt een accent.’ of ‘Je ben niet meer zo jong.’, ‘Je hebt nog geen werkervaring.’, ‘Je hebt kinderen.’ Inmiddels was ik een gezin gestart. Ik kreeg afwijzing na afwijzing.”

Traject bij WXL
“Toen ik in de bijstand terechtkwam volgde ik een aantal workshops bij Weener XL. Ik hoorde via via dat er een receptieplek vrijkwam vanwege iemands pensioen en ben die uitdaging aangegaan. Van de vele aanmeldingen mocht ik het proberen!“

Onmisbaar
Bijna twee jaar later heeft Stella-Maris zichzelf onmisbaar gemaakt in de organisatie. “Samen met de receptiecollega’s Anita, Margreet, Rosa, Lenie, Carla en Dave zorgen we voor een warm welkom bij Weener XL!”

“Ik heb mijn droom bijgesteld. Ik verricht nu dan misschien geen medisch technische handelingen in de zorg, maar zorg wel dat de mensen zich bij Weener XL gehoord en gezien worden. Dat is ook mooi werk!”