Shadi begeleidt jongeren

Het is Shadi gelukt! Werk vinden in de richting waarvoor hij studeerde in Syrië. Shadi is afgestudeerd socioloog. Vanwege de oorlog vluchtte hij naar Nederland.

Hij werkte een tijd bij de post van WXL en leende zich voor andere baantjes. Tussentijds bleef hij door solliciteren in de gewenste richting. Maar door de taalbarrière werd hij steeds afgewezen... tot hij bij Linc naar Zorg aan de slag kon.

“Ik ben heel blij met mijn werk bij Linc. Hier help ik jongeren die begeleid zelfstandig wonen. Op dit moment begeleid ik vanwege de taal vooral jongeren afkomstig uit Syrië. Maar op termijn is het ook de bedoeling dat ik vaker de Nederlandse jongeren help.”

“Door corona gaan bepaalde Nederlandse taallessen die ik zou volgen niet door, maar gelukkig kan ik vanuit huis online ook een en ander doen.”

Mijn advies aan andere gevluchte mensen die in Nederland een nieuw bestaan opbouwen?
“Start meteen met werken, ook al is dat in een richting die niet je voorkeur heeft. Of onder je studieniveau. Je moet gewoon alles aanpakken. Want door te werken leer je ook de taal. En je leert hoe het leven werkt in Nederland. Ook heb ik als vrijwilliger mezelf ingezet in de richting waarin ik werk zocht. Mijn advies is dus om vooral door te zetten en jezelf overal te laten zien.”

“Ik ben WXL enorm dankbaar voor de hulp. Zij hebben mij geholpen bij het krijgen van de baan en de hulpmiddelen ingezet waardoor het voor mijn werkgever mogelijk was om mij aan te nemen.”