Ondersteuning mantelzorgers bij tuin

Tiny en Johan poseren in de tuin van mantelzorger

Tiny en Joop poseren voor de foto. Ze zijn al de hele ochtend hard aan het werk in de tuin van een oudere mevrouw die zorgt voor haar man.

De zorgtuintjes: Een regeling die ervoor zorgt dat mensen meer met mantelzorg bezig kunnen zijn in plaats van met schoonmaak, tuinonderhoud en andere diensten.

Een van de reacties van de mantelzorgers: “Met zeer groot genoegen wil ik mijn erkentelijkheid uitspreken over de tuinmannen voor het onderhoud van mijn tuin. Complimenten voor het zeer correct optreden en de communicatie over de werkzaamheden die zij op die dag uitvoeren in overleg met mij. Als hun werkzaamheden erop zitten lopen we nog gezamenlijk door de tuin om het resultaat te bekijken en alvast te bespreken wat er gedaan moet worden bij het volgende tuinonderhoud. Het moet toch geweldig zijn voor de Weener XL om zulke mensen in dienst te hebben.”

Sinds 2016 voert WXL tuinonderhoud uit bij mantelzorgers die lid zijn van de Zorgcoöperatie Den Bosch. Dankzij budget van Maatschappelijke Ondersteuning is het mogelijk tegen gunstige tarieven tuinonderhoud uit te laten voeren. In totaal maken ruim 350 mantelzorgers gebruik van deze unieke regeling die er voor zorgt dat zij meer met mantelzorg bezig kunnen zijn in plaats van met schoonmaak, tuinonderhoud en andere diensten. Een dankbare samenwerking met Farent en Maatschappelijke Ondersteuning.

Ga zo door tuinmannen van Groen!    
Wat een dankbaar werk.