Layla werkt met veel toewijding en oog voor onze klanten als Consulent Diagnose. Dit is een team wat zich toespitst op nader onderzoek. Als iemand bij Weener XL een beroep doet op onze dienstverlening en er blijkt dat er sprake is van complexere problematiek, onderzoekt Diagnose wat er nodig is om iemand vooruit te helpen.

Layla: "Ik ben een paar jaar geleden gestart met een maatschappelijk werk studie en koos bewust voor een loopbaan bij Weener XL. Omdat ik mensen wil helpen richting te geven aan hun leven middels werk.”

"Ik had vooraf niet verwacht dat WXL zo goed bij mij zou passen. Ik was bang dat ik mensen te veel een bepaalde kant op zou moeten duwen. Maar in feite ben je vooral bezig met iemand motiveren en de persoon zelf te laten onderzoeken waar zijn kwaliteiten liggen." 
 
Naleven wet
"De (Participatie)wet is duidelijk; veel werk is passend, en natuurlijk proberen we mensen zo effectief mogelijk naar werk te begeleiden, maar wij vinden het erg belangrijk dat er naar de kwaliteiten van een persoon wordt gekeken om een duurzame plaatsing te realiseren. Dat is mijn uitgangspunt en hier haal ik mijn voldoening uit."

Klanten leren mij veel
“Ik vind het belangrijk om écht samen met de klant aan het werk te gaan, onbevooroordeeld. Ik heb de waarheid niet in pacht. Samen kom je tot een plan. Een traject waarbij ik ook veel van klanten mag leren. Het is een wisselwerking. Ik breng hen niet alleen iets, zij brengen mij ook veel."

"Ik maak weinig negatieve mensen mee. Het is vaak angst om weer in beweging te komen. Daar moet je doorheen prikken.”

Vader als inspirator
In haar begeleiding neemt ze soms ook haar eigen vader als voorbeeld om klanten te inspireren. “Mijn vader is geëmigreerd vanuit Marokko naar Nederland. Hij sprak de taal niet. Startte onderaan de ladder in werk. Nu spreekt hij goed de taal. Hij werkte zich bij het bedrijf op tot leidinggevende.“

“Mijn ouders hebben mij ook altijd gestimuleerd om te leren. Vaak voel ik een sterke interne druk om te moeten presteren. Dit komt overigens niet door mijn ouders. Zij leggen die druk niet op. Ik doe dit zelf. Maar omdat mijn ouders bepaalde kansen niet kregen en ik wel, voelt het soms alsof ik het dan ook moet waarmaken. Maar ik ben nog jong. Ik heb mijn hele leven nog.”