Gehandicaptenplatform zoekt jou!

Leden van het gehandicaptenplatform 's-Hertogenbosch

Wil jij meedenken over toegankelijkheid voor iedereen?

Ken je het gehandicaptenplatform van ’s-Hertogenbosch? Dit is een stichting voor mensen met een handicap. Zij willen dat iedereen mee kan doen in ’s-Hertogenbosch. Als je lichamelijk beperkt bent, doordat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, kunnen activiteiten zoals een middagje bios of winkelen een uitdaging zijn. Het gehandicaptenplatform gaat hiervoor in gesprek met winkeliers, ondernemers, instellingen en gemeenten. Ze zorgen ervoor dat er aanpassingen komen, zodat activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn.

Roos Kapteijns (midden op foto) stuurt het gehandicaptenplatform in ’s-Hertogenbosch al 25 jaar lang gepassioneerd aan. Dit doet ze samen met een groep vrijwilligers die de vertegenwoordiging vormen voor mensen met een handicap. Maar deze groep wordt steeds kleiner en hierdoor zijn ze op zoek naar jou!

Niet over ons, maar met ons
Roos: “Heb jij een handicap of veel te maken met iemand die een handicap heeft? Wie kan beter aangeven wat er nodig is, dan jij? Wil jij jouw ervaringsdeskundigheid inzetten om de gemeente ’s-Hertogenbosch een beetje beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap?”

Wat doet een vrijwilliger?
“Elke maand ben je aanwezig bij de vergadering. Afhankelijk van een thema dat je gaat behandelen ga je ‘schouwen’. Dit betekent dat je met een werkgroepje een bezoek brengt aan een pand, obstakel of een weg, waar je een aanpassing voor wil.

Positieve beeldvorming
“Je krijgt een training over hoe je jouw verhaal het beste kunt vertellen. De training bestaat onder andere uit presentatietechnieken.”

Netwerk
“Als je wil is het gehandicaptenplatform ook echt een netwerk waar je bij kunt horen. We hebben jaarlijks een uitje en een nieuwjaarsbijeenkomst.”

Hobby of talent gebruiken
“Er is veel ruimte voor je eigen talent. Als jij het bijvoorbeeld leuk vindt om te fotograferen kun je foto’s voor ons maken. Onze website is bijvoorbeeld gebouwd door een vrijwilliger die dat heel leuk vond om te doen.”

Wil je meedoen? Mail naar kantoor@gehandicaptenplatformshertogenbosch.nl

Bezoek: www.gehandicaptenplatforms-hertogenbosch.nl


Achtergrond In juli 2016 heeft de regering van Nederland het VN gedrag handicap goedgekeurd. In dit VN-verdrag staat wat de regering moet doen om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Hiervoor heeft het gehandicaptenplatform de site iedereenteltmeeindenbosch.nl in het leven geroepen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in ’s-Hertogenbosch met een handicap mee kan doen.