Een kans met social return

Zahra leert voor persoonlijk begeleider

Op bezoek bij Kamers met Kansen 2Live. Hier werkt Zahra (27) via social return*. Deze instelling voor jeugdhulp en WMO-zorg biedt 52 jongeren woonruimte en handvatten naar zelfstandigheid. Zahra’s hoofdtaken bestaan uit het ondersteunen van de begeleiders en coaches van de jongeren. Ze werkt er drie dagen in de week en daarnaast volgt ze een opleiding tot persoonlijk begeleider. We zijn erg blij voor haar dat ze deze kans krijgt. Ze is nu op een punt in haar leven dat ze beter weet wat ze wil. Ze heeft nu de ruimte in haar hoofd om een studie af te maken. En zo kan ze de basis leggen voor een mooie loopbaan in de zorg.

Zahra en José

Gevlucht

Zahra’s ouders vluchtten met het gezin vanuit Algerije naar Nederland toen ze nog maar twee jaar oud was. Als jong meisje was Zahra de vertaler voor het gezin, de bemiddelaar tussen instanties en haar ouders. Ze voelde vaak een bepaalde druk om goed te moeten presteren. Haar ouders waren immers gevlucht voor een betere toekomst voor haar. Dit tezamen met een aantal andere factoren maakte dat ze uitviel tijdens haar studietijd.

Zahra: “Ik heb het goed naar mijn zin hier op werk en op de opleiding. Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb en wil hier graag blijven. De jongeren zijn heel lief en met het werk wat ik doe kan ik van betekenis zijn voor anderen.”

Korte tijd zat Zahra bij Weener XL in de dienstverlening. Ze werd al snel opgepikt door matcher Tineke en gekoppeld aan deze instelling.

Langdurige uitstroom

Directrice José van Kamers met Kansen 2 Live wendt social return aan om geschikt personeel te werven en hen goed op te leiden. Dat vinden we mooi om te zien. Zo kunnen oud-klanten van WXL langdurig uitstromen. Naast Zahra werkt er een dame in de secretariële ondersteuning. Voor het nieuwe jaar wordt er gekeken of er meer mensen gematcht kunnen worden.

*Lees meer over social return.

Lees meer over de jeugdinstelling Kamers met Kansen 2Live