Bij Decoriginals snijdt het mes aan twee kanten

Een 'beperking' als onderscheidende competentie

We zoeken Decoriginals op in Engelen. Daar staat hun bedrijfshal van 3000 m2. Ze maken beursstands. En op evenementlocaties bieden ze het volledige pakket, van de audiovisuele apparatuur tot het drukwerk van de stoffen beurswanden. Het team telt 25 vaste medewerkers. Richard en Annemie horen daar ook bij. Ze zijn geselecteerd vanuit Weener XL.

Richard

"Hier word ik uitgedaagd"

Allrounder Richard: “Ik vind mijn werk leuk. Het is afwisselend. Ik mag ook op locaties de beursstands opbouwen. Elke dag stap ik met veel plezier op de brommer om naar mijn werk te gaan.”

Op de foto schuurt Richard de bramen weg van een profiel

Annemie

"Dankbaar voor deze kans"

Naaister Annemie: “Ik ben blij met deze kans om regulier bij een bedrijf te kunnen werken. Daar ben ik Decoriginals dankbaar voor.”

Foto: Annemie stikt de gordijnen voor een aankomende beurs.

Hoe maatschappelijk ondernemen loont

Eigenaar Arno: “Ik vind het belangrijk om als ondernemer je verantwoordelijkheid te nemen voor onze maatschappij. We moeten het samen doen. Iedereen verdient een kans. We dragen dit ook uit met ons team. Iedereen deelt deze visie.“

“Tegelijkertijd zijn we een commercieel bedrijf en moeten bepaalde resultaten behaald worden. Maar met mensen zoals Richard en Annemie loont maatschappelijk ondernemen. Het zijn gewoon toppers en de handvatten die ze nodig hebben, worden gecompenseerd met een stukje loonkostensubsidie.”

Handvatten voor Richard worden ook aangereikt door zijn woonbegeleider Patric van Leermakers Zorggroep. “Samen zijn we op sollicitatiegesprek gegaan. Waar het hem niet lukte om zichzelf uit te spreken, kon ik hem aanvullen. We begeleiden jongens zoals Richard bij wonen en werken.”

Plafond nog niet bereikt
Arno: “Richard was in het begin wat schuw en onzeker. Langzaam ontpopt hij zich tot allrounder. Richard heeft autistische trekjes, maar deze kenmerken zijn voor het werk eigenlijk heel geschikt. Hij is gestructureerd, netjes en als je hem vraagt om iets te doen, dan doe hij het ook echt heel grondig. We zijn benieuwd naar ‘zijn plafond’. We hebben het vertrouwen dat hij nog ver gaat groeien. Hier krijgt hij alle tijd voor.”

Regulier in plaats van beschut
Arno vervolgt: “Bij Annemie zien we een dame die lekker zichzelf blijft. Ze werkt op het naaiatelier en zorgt voor een vrolijke kwinkslag in ons team. Ze is blij met de kans om zich te mogen ontwikkelen. Ze heeft ook intern bij Weener XL gewerkt. Door hier te werken, regulier bij een bedrijf, kan ze zich zelfstandig staande houden. Dat is belangrijk voor haar.”

Subsidiemogelijkheden

Goals

Matcher Annemieke WXL: “Laten we voorop stellen, dat doordat werkgevers zoals Arno een sociaal hart hebben, de samenwerking een succes wordt. Maar werkgevers kunnen ook rekenen op aantrekkelijke voorwaarden. En met loonkostensubsidie wordt een eventueel niet toereikende 100% loonwaarde aangevuld. We bieden coaching en zorgen ervoor dat iemand meekan. Dit maakt het interessant om vacatures in te vullen met Weener XL. We beschikken over enorm gedreven kandidaten die met de juiste handvatten tot verbazende resultaten komen.

Meer weten over subsidiemogelijkheden?