Danny is klaar met overleven

Danny

"Mijn nieuwe leven bevalt goed!"

Danny heeft een heftig verleden. Hij verhuisde vier jaar geleden naar ’s-Hertogenbosch om opnieuw te starten. Een fout tijdens een kaakoperatie gooide roet in het eten. Hij werd vrijgesteld van de sollicitatieplicht en kreeg de tijd om te genezen. Danny startte in een werkervaringsplaats bij Vindingrijk en al snel blijkt: deze jongen heeft heel veel te bieden. Hij verdient een baan.

Danny werkt op de afdeling logistiek. Hij rijdt de vrachtwagen en brengt en haalt, samen met een team, de goederen op die mensen geven en kopen.”
Danny: “Nu door de coronacrisis haal ik alleen ingeleverde spullen op bij het milieustation Treurenburg.”

“Het leukst aan het werk vind ik het om bij de mensen thuis de meubels op te kunnen halen. Het is dankbaar werk. En het arbeidsintensieve gedeelte van het werk bevalt heel goed. Maar ik wil meer! Maar ik heb ook geleerd dat dit met kleine stapjes gaat.”

Danny heeft veel energie, zet zich graag lichamelijk in en droomt van zijn eigen ontruimingsbedrijf. Danny wil iets terug doen voor de maatschappij. “Als mensen te maken hebben met een sterfgeval en het huis ontruimt moet worden en mensen dit niet zelf kunnen, schakelen ze een ontruimingsbedrijf in. Dit kost veel geld. Ik kan dat straks met mijn eigen bedrijf goedkoper.”

“Voorlopig zit ik helemaal op mijn plek bij Vindingrijk, en ook hier helpen we mensen door spullen die Vindingrijk kan gebruiken, gratis op te halen. Maar hier werken, is nog lang niet mijn eindstation. Einde van dit jaar zijn mijn financiën op orde en dan kan ik stappen maken.”

Danny werkt graag zoveel mogelijk. Ook omdat zijn sociaal netwerk nog klein is. “In mijn vrije tijd luister ik naar motivational speeches. Ze geven mij handvatten. Ik heb lang niet goed voor mezelf gezorgd en ook niet voor de mensen om mij heen. Nu keer ik het tij.”

“Ik ben klaar met overleven. En gestart met leven.”
 Je mag trots op jezelf zijn Danny. Jij bewijst dat je het roer kunt omgooien in je leven. We wensen je alle succes voor de toekomst!